♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, February 29, 2012

Aktiviti Weekend Di Kampung Johor Part 2

Esoknya Ahad, bangun dgn tenangnya.. ehehe.. pasal apa tenang lak. sebab kalau ada makcik-makcikku Kak Kay, MummyGee, Mama Miraki, Mama Janet dan seangkatan dengannya.. belum azan Subuh lagi dah ketung..ketang.. kat dapur tu... 

Nak wat nasi goreng sbb nasi malam tadi byk lagi tp bahan takde. Ktorg gi beli breakfast je dan bahan utk wat nasi goreng.. balik je terus menggoreng nasi..

siap² nak gi jemputan kawin kat muar. sepupu hubby kawin.

dah siap nak gerak gi jemputan kawin pastu terus balik KL

lawak pertama oleh my mil
dapur gas lama tak leh nyala apinya
dah cuba byk kali still tak kuar api
pastu terus beli baru
ni dapur gas baru la..
 MIL beli sebelum ktorg sampai
MIL mntak hubby pasangkan yg baru
sebelum tukar baru, hubby try la hidup kan api, sekali nyala la api itu..
tapi, dah beli yg baru.. camne tu?? huhu..

sama kes macam washing machine kat umah MIL
rosak tak kuar air
tunggu tukang repair lambat sgt
terus MIL beli baru
bile tukang repair sampai.. yg rosak tiub tersumbat je tu yg tak kuar air tu.. 
dah beli baru dah..  ahahaha.. &%$#

 lawak kedua oleh MIL
byk sgt semut hitam
rimas lak mata ni
MIL pun amik spray nak sembur kat area blender ni
sekali hitam daa..
rupanya MIL spray dgn spray cat hitam.. dia ingatkan spray nyamuk..
kahkahkah... kelakar x??

time balik tu mmg kemas la balik apa yg patut
lepas ni nak balik lagi taktau la biler
biarla bersih time ktorg memula datang


gambar dulu depan pintu aktiviti biasa kalau nak balik KL..



kol 1 ptg dah sampai umah pengantin..
 





 makcik hubby~
nak balik dulu la tukar baju
penat rewang..

biasala kalau kat kampung, pagi² dah sampai nak tolong rewang
tengahari baru balik
nanti kol 2 ptg datang balik


 makcik@Mama Janet dr Muar pun datang..

 
pelamin yg simple

  
kol 2.45 ptg baru pengantin sampai


kol 3 ptg, ktorg gerak dulu balik KL. mertua lambat lagi balik. Echa dan Ayna dah start meragam sbb memasing mengantuk.

jalan jem sbb hujan. singgah rehat kat hentian seremban. sampai umah kol 8 malam. 5 jam tu.. penat sgt.. alhamdulillah selamat sampai umah..



No comments: