♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, January 12, 2012

Takziah Buat Keluarga Adik Hani Humaira

  Tak sempat nak wat entry keadaan adik Hani Humaira yang sakit tenat
baru dapat berita arwah Hani telah meninggal dunia
dah simpan dalam deraf, aku publish kan juga
 
Hani Humaira adalah anak kepada kawan hubby
baru umur 2 tahun
she's just a little girl
doktor baru dapat kesan penyakit dia masa awal tahun aritu
sebelum ni pegi ke beberapa hospital doktor tidak dapat detect arwah sakit apa
di PPUM baru dapat detect hati arwah rosak
kemudian telah dihantar ke Hospital Selayang
ibu arwah, Intan Liana telah memohon agar ada insan yang berhati mulia utk 
mendermakan hati
 
ini adalah petikan dari FB kawan² yg sentiasa update status perkembangan terbaru adik Hani :-
BBM frm Miza: Hani tenat.virus dh merebak ke otak. Intan harapkan keajaiban. Doktor tgu bp hani turun serendah mungkin untuk cabut semua wayar. Doa yang terbaik utk Hani.Walaupun doktor cakap tak ada harapan tapi Allah ada keajaiban tersendiri.Teruskan berdoa..amin...
"Hani Humaira is looking for potential liver donor with B blood type..smoking pn xpe..tp kena buat screening test dulu.." anyone out there yg berhati mulia..pls pm me."
update from intan (hani's mummy) "hani's show a bit progress.doc cut down her heart med & they had started feeding her milk (from 10ml,now 20ml!) no fever,bt we still workout for trnsplant.donor nw is frdaus's brother.since our liver potentially has wilson disease. they sent frdaus sample liver tissue for wilson in australia.results only available in 2-3weeks time.afraid hani cant wait.and also doc had figure out 1bacteria in her blood-starting wit new antibiotics.hopefully her liver will recover.pls continue pray for hani.tq."
Allah Maha Mendengar & Mengetahui..
dan
arini 12.1.2012
Hani Humaira telah menghembuskan nafasnya buat selama-lamanya
al-fatihah buat keluarga arwah
moga arwah Hani tenang di sana

Hani Humaira (gambar dr profile fb Intan Liyana (ibu arwah)
sebak dan mengalir airmata melihat kanak-kanak sekecil ini menanggung derita kesakitan
moga mama dan papa Hani redha dgn pemergian anak comel ini
 
al-fatihah..
 

 

4 comments:

Mama Miraki said...

Al-Fatihah untuk adik Hani Humaira..comelnya diaaa

~aYu~ said...

mmg sgt comel. syurga saja tempatnya..

Karukord Jagau's said...

Al-fatihah....

Cute MuM said...

Masa majlis cukur jambul anak buah minggu lepas, teringat kat hani.. Sebab buian yang digunakan lebih kurang sama.. Bila tengok firdaus datang, sebak jer.. Mesti dlm hati die tgh sedih bila tgk dania &iman.. Mereka sebaya..