♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, January 3, 2012

New Year Di Sungai - Part 1

1.1.2012 - hari pertama tahun baru 2012. Korang ke mana? tgk status kwn-kwn ramai yg ke Singapore. Wau.. bestnya. Bila la nak jejak kaki ke bandar Singa tu.

Malu lak nak citer ke mana kami pegi cuti tahun baru tu. huhu, mmg percutian budget je. luar hiruk pikuk, hinggar binggar KL. hehehe. dekat je pun. Sungai di Hulu Langat iaitu Sungai Congkak. tempat aku Kem Pengawas Darjah 6 dulu.

Asal tahun baru je dah jadi macam aktiviti wajib lak kami ke sini. Menyejukkan diri dan menenangkan diri di sungai. Muhasabah diri la sempena tahun baru ni. Memikirkan azam utk tahun baru kenala tempat yg tenang dan damai. Baru bole pikir.
 
Makcik-makcik belah hubby mmg nak tido sana. MIL yg mulanya taknak tido nak balik tergoda gak dgn keindahan tempat tu. Kami je yg tak tido. Sampai sana pun jam 6 ptg. Sebelum tu kami ke wedding di Puchong.
 
 kali ni duduk kat pondok
bilik air kena share la kat luar
tahun lepas dok kat belah dalam yg boleh dipanggil rumah sbb ada katil dan bilik air
best utk yg sukakan adventure ni dan tak kisah dgn keadaan yg serba kekurangan ni
 
 taknak mandi
turun tangga je ada sungai
syokkkk..

ada beranda leh terjun je kalau anda berani.. haha
aktiviti bakar-membakar
sejuk-sejuk ni asyik lapar je
banyak giler ayam ku balun

terasa lagi kesedapannya

kaum bapa khusyuk wat unggun api

mandi jgn tak mandi
Echa yg tak suka mandi air sejuk
tapi dia nak turun gak takat cecah kaki dan main air je
 aksi Ayna yg suka main air
memula bagi dia main air kat sini je pastu dia macam nak rebahkan badan dia je

maintain ayu je


adik ipar

sape amik gambar sape ni? huhu

Bersambung lagi nanti.. nak gi lunch.

1 comment:

lia said...

he3 ni dkt dgn site projek kami...