♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, January 26, 2012

CNY HoLiDaY @ TeLuk bAtiK - PaRt 1

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Yeayy.. cuti panjang lagi.. cuti CNY.. org lain puye raya, kite lak yg over kan.. ke mana destinasi korg? Mertua balik kampung Johor. Ramai yg blk kpg dan ada juga yg holiday kt tmpt yg leh mandi-manda.

Pening tul pk nak ke mana holiday lama ni. book hotel sana-sini. nak arah selatan ke? utara? timur? sume dh book tinggal lom bayar je. Last-last kami ke arah utara jela.. taknak jauh sampai ke penang cuma ke perak je. Bkn Pulau Pangkor sbb taknak naik feri.. kami ke Teluk Batik, Lumut je.

Adik wat kenduri doa selamat tp kat umah mertuanya di Bidor, Perak. Kira okla on the way nanti leh singgah umah dorg. Mak, abah dan 2 anak sedara pun ikut kami sekali sampai ke Lumut tp nanti balik dgn adik yg nak blk aritu gak. Kami plan dgn adik amik dorg ni kat Hentian Teluk Intan. Tengah² la. Ikutkan mmg jauh tp nak bg anak² buah Adam dan Yaya mandi kolam. Bg dorg hepi la..

Sbb lambat book, byk hotel area Teluk Batik dan Lumut dah fully booked. Check in Isnin ramai yg dah check out, dapatla bilik kat Marina Cove Resort. Ada water park lagi..

Amik superior family room manala tau ada yg nak ikut sekali.. 1 queen dan 1 single bed. utk hari biasa cuma RM150.00 tp sebb pegi time super peak season harganya RM268.00.. nak tau ok ke tak hotel ni nanti aku citer ok..

Nak masuk sini Teluk Batik puyela jem.. Ramai yg menuju ke Teluk Batik.

Marina Cove Water Park
view dr balkoni
masuk dewasa = RM5.00, kanak² = RM3.00

ada balkoni ni harga lain la
tp tak safety la utk budak²
tu satu kelemahan utk hotel ni
senang je nak panjat sbb mesti nak tgk swimming pool kat bawah je

view swimming pool dr balkoni

ada ruang dapur
tp mmg takleh masak
  
muka budak² excited nak terjun pool.. ehehe

 
mak dan abah layan cucu
kejap je dorg kat sini
nanti nak balik KL
ajak tido sini taknak lak..

time utk mandi-manda..

4 comments:

Karukord Jagau's said...

WaAahh....! Syioknya becuti :)

Mama Miraki said...

cik nab baru berangan nak gi sini...

~aYu~ said...

Karukord Jagau's : mmg syok.. best jenjalan lg² dgn family. :)

~aYu~ said...

Mama Miraki : cik nab pun plan nak ke Teluk Batik ke.. resort kt Teluk Batik pun cam best je.. tu yg fully booked tu.