♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, December 9, 2011

Taknak Remove Cuma Taknak Langgan Je

Facebook. Sekarang mmg zaman FB. Sume maklumat pun melalui FB. Sesetengah kementerian mmg block akaun FB tp mana yg pandai kira macam hackers ni dpt la bukak FB ni. tp, nak wat camne. PM kita pun ada FB. menteri pun ada FB. KPPA pun ada FB. Kira FB ni dah jadi medan saluran maklumat. Kalau aku cuti pun, bukak FB dah leh tau citer satu hari kat opis camne.


Tp, bkn aku nak cakap pasal tu. Sbb kadang-kadang rasa bosan dgn dunia muka buku ni yg mmg bermuka-muka. Add kita sebagai kawan. Mmg aku approve kalau aku kenal orang tu atau atas kawan-kawan kita. Boleh tambah kenalan. Aku suka ikut perkembangan kawan di FB. Tp, aku nak citer pasal mereka ni. Mmg kami tak rapat tp dah request nak jd kawan, then aku approve. Aku suka nyemak di wall dia, komen status, gambar. Walaupun dia takde pun nak buat begitu pada aku. Takde nak komen status aku. Say hi, invite ke birthday party, wedding.. Tetiba upload gambar dan aku tetap klik 'like'. Bkn nak balasan, tp itu cara aku nak hubungan kami mesra dan rapat.


Aku rasa mereka tu nak meramaikan kawan biar sampai beribu. Bkn nak amik tau pasal kita pun. Dia pun taktau yg aku pun dah bersalin kata tak perasan pun album gambar aku. Takpela, ramai sgt kawan sampai tak publish kat wall dia kan.. Bila happy, update status happy, bahagia sgt rumahtangga tu.. bila gaduh, sedih ada ke nak update? tipula kalau dalam hidup ni tak sedih kan..


Sekarang, aku pun puas hati sbb aku unsubriced semua kemaskini dia. Takdela nak remove. At least, aku tak sakit hati dan tak la tangan ni gatal je nak mengomen.. 

Janji kita happy...

4 comments:

Ekmi Rabat said...

Saya pun nk kemaskini blk friend list fb saya. Dulu main add je.

~aYu~ said...

Ekmi Rabat : saya kalau tak kenal mmg sy tak approve. kalau kenal atas kawan baru sy approve.

Anonymous said...

We're a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your website provided us with valuable info to
work on. You've done an impressive job and our entire community will be
grateful to you.

My blog post; Las Vegas Refrigerator Parts

Anonymous said...

Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous
to and you are just extremely fantastic. I really like what you have acquired here, really like what you're saying and the way
in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it
sensible. I cant wait to read far more from you.

This is really a tremendous web site.

Visit my web page: medical negligence solicitors