♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Sunday, December 18, 2011

Keje Di Hari Sabtu

SPBA.. SPBA.. kerna saraan baru ni aku dan geng HR kena OT. JPA bg time opsyen cuma 15 hari. Walaupun, pihak CUEPACS menggesa semua penjawat awam tak sign borang opsyen, tp utk kami yg di HR kena la kuarkan borang opsyen tu dulu. Macam-macam nak kena check dr segi servis, umur pencen dan gaji. Boss pulak bg kami masa 3 hari je sume dh settle siap staff sign lgi. abis camno? time office hour, sistem teramatlah lembap tahap kura-kura. Kenala wat weekend. Tiada paksaan. Ikut diri memasing.  Memula macam malas nk dtg. tp, en. hubby keje, aku pun nak keje gak la. Ayna antar umah MIL, bawak kakak Echa je. Senang dah besar dah pandai bawak diri. Kalau bawak Ayna, xwat keje la jawabnya.

Kol 9 pg dah sampai opis. Echa seronok la dapat ikut mama keje. Mmg plan nak OT sampai tengahari je. Sementara tunggu hubby amik, nak bawak Echa jenjalan Pavillion.

tak sedih kena keje sbb Echa ada dgn mama

 Echa layan cd Mr Bean
bawak macam-macam cd dan makanan taknak dia boring
tp, bukan dia tgk pun
abis dia meronda meja ke meja
thanks untie Shuea sbb kasi Echa duduk kat tmpt untie

ni kak siti @ nenek siti yg tlg bentangkan utk Echa
nak pindah bykla kotak-kotak
bestla dia ramai yg melayan
siap bg paper dan pen lagi utk Echa lukis

tp, sudahnya dia yg mntak untie-untie lukis.. Echa.. Echa..

she was so happy
senang betul bwk dia
cepat benar ramah dgn org

dgn untie Ekin
baru je jumpa Echa dah buli..
pastu dia bodek untie ni
kata "awak ni cantik"
puyela happy untie ni kan..

dgn untie Asmah
Echa suka gi meja dia sbb lleh tgk KLCC

Dapatla wat keje gak walaupun sistem pun slow mungkin ramai staff gomen yg OT gak. Kol 12.00 tgh, gerak ke Pavillion sbb hubby kata dia nak amik kol 1.30 ptg. Kat Pavillion ada Christmas Wonderland. Nanti aku citer kisah kami di Pavillion yek.. 

4 comments:

Qaseh said...

kalo kena keje hari sabtu selalu jugak bawa anak sekali huuuu

aReLaN said...

lme dh tak merasa kna dtg keje wiken tak pon cuti pape jela.time busy dlu,keje smpi xkenal hari n haribulan dh.straigh non stop.ok la tu ade teman.hehe

~aYu~ said...

Qaseh : ni 2nd time bwk dia. Sbb just dok opis ngadap komputer je. Bolehla layan dia.

~aYu~ said...

arelan : sy pun jrg ot. Yg ni pun sendiri mau dtg sbb kawan2 ada dan hubby pun keje. Kalau x, sy xingin nk dtg.. Uhuhu.