♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, December 28, 2011

Balik Kampung Johor I Bertunang I Makan-Makan # Part 3

Nak sambung lagi citer kat Johor ni. Kejap je part 3. tgk blog untie² mamamiraki dan mummyGee sampai part 9 dan mungkin sampai part 20 kot. aku xreti nak celoteh panjang². takde mood dan kurang masa pun ada gak. sambil masukkan penilaian prestasi tahunan dalam sistem HRMIS yg lembap sambil tu mengarang blog.

Dapat panggilan dr angah, abangku yg sulung. dia dan family ada di muar nak jenjalan makan-makan mee bandung dan asam pedas. Sebelum tu dorg dah tido di ayer keroh, melaka. dia ajak kami join dorg. dia baik dgn hubby. ada la geng dia.

okla, tgk hubby macam dh kekenyangan dan telah disogok dgn penginapan dan makan minum ditanggung kami pun setuju nak join dorg. 

Penginapannya adalah di sabar awok resort. hehe.. ala, dkt dgn umah makcikku MamaJanet. Hotel kat Muar sume dah penuh. ni jd last choice la. search kat internet nampak website sabar awor resort ni. SIL kata dalam gambar macam cantik, tp bile sampai.. tersgt la cantiknya..  biasala nak promote hotel mestila cantik. tak kisahla asalkan bole lelapkan mata dan tido malam lena.

ni la bilik superior RM90
ni yg bangunan baru setahun jagung
yg bilik standard RM60 kat bangunan lama
bolehla utk tido


Kalau dah ke sini wajib makan seafood kat Sabak Awor. Kol 7.30 malam terus ke sana. Puyela ramai orang malam tu sampai takde parking. Melilau cari parking kejap je dh dapat.

dgn anak sedara Nabil


makanan pun sampai lambat sbb terlalu ramai orang
air pun kami dah abis makan, baru sampai
nak marah gak rasa tp bile nak bayar bil murah je terus tak jadik nak marah..

lepas makan terus balik hotel sbb dah kekenyangan dan penat sgt. Malam tu tido amatla lenanya. Esoknya pagi² terus siap² nak balik KL. Tak sabar nak balik rumah. Sebelum tu breakfast dulu kat tanjung emas.



kat area hotel

depan bilik standard

kat sebelah hotel ada jeti
sini tempat utk memancing, karaoke
ramai gak yg mancing kat sini
tgkla tu air sungai tgh pasang
 naik sampai ke atas

hasil tangkapan pemancing kat sini, udang dan ikan apa ntah..

uhhh.. angin kuat giler time ni..


sambung lagi la.. nak balik dah.. :)

4 comments:

Mama Miraki said...

ehhhh Sabak Awor resot ni kat sebelah medan selera sabak awor tu ke...yang macam rumah teres tu ke..laa tak tau punakt situ ada resort...tapi kan..kalau hotel semu apenuh..menginap kat Homestay Hj Omar pun best gak tu...heheheh

Mama Janet said...

ye eleh..dh lalu tak singgah pun.Penginapan free lagi tak payah bayo.Tapi kena bentang toto sendiri

~aYu~ said...

Mama Miraki : bkn jat situ. ktorg pun ingat kat situ tp rupanya dia belah lain. tp byk je signboard dia. ktorg dgn abg ayu. takkan la nak dia nk tido homestay hj omar lak.. huhu.

~aYu~ said...

Mama Janet : xpe. kami pun di sponsor 100%..