♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, November 23, 2011

Kursus oooo Kursus Part 2

Hari kedua (Sabtu) melantak breakfast yg sedap. pastu kelas start kol 8.30 pg. jadual agak padat. sbb dalam sehari ada 5 kelas sampai kol 10.30 malam. ptg sabtu tu ikutkan ada kelas kol 5 - 7 malam tp urusetia ni mcm tau2 je ktorg mmg nak mintk ubah balik time tu, rasa mcm pack giler. lgpun yg dtg kursus ni sume dah expect pasal servis. just nk kongsi ilmu je kan.. ceramah pun lebih kurang jela. 

selalu ptg aktiviti bebas/riadah. ni rehat setengah jam kol 5 ptg ada kelas balik. lgpun ptg tu ada bola lawan myanmar. yg laki la sibuk nak tgk.. aku pun layan gak.

ni bekalan penting time kursus
utk kurgkan ngantuk.. 

lepak kat restoran hotel tgk bola sambil minum ptg.. free la katakan.. 

 dgn opismate & roommate, Shuea

Malamnya ada kelas lagi kol 8.30 - 10.30 mlm. malam minggu meriah kat sini dgn tourist luar. ada life band kat luar restoran hotel. dewan kuliah ktorg betul-betul dpn restoran hotel. xleh fokus penceramah, terganggu dgn suara nyanyian life band tu. lg best... lagu rancak, lagu romance, lagu salsa.. mata pndang penceramah, kaki kat bwh ni dah goyang ikut rentak lagu. huhu. pas minum malam, layan band jap pastu terus balik hotel. kat luar hotel ni ada downtown sepang tp nak pegi malas lak nk bjln kaki.. tak sabar nak kol buah-buah hati aku.. rindu sgt kt dorg. malam kedua ni mmg tido lena..

Hari ketiga (Ahad), bangun awal sebelum Subuh lg. excited la nak balik. kemas barang awal-awal. tak sabar nak jumpe hubby dan anak-anak.. ada kelas lagi, tp kali ni cuma dalam group je.

 dewan kuliah
dewan concorde 2

 group presentation
ni group aku, kumpulan biru
soalannya pasal kajian kes
kes pasal perkhidmatan awam
ktorg dpt pasal cuti barah dan hal kontrak

ni group Shuea
mana yg 1 jabatan dipisahkan
tujuannya supaya dapat beramah dgn HR di Jabatan lain

 plg suka kalau group presetation aku nak jd tkg tulis 
senang takyah pk.. takyah jd tkg present

hehe.. tulisan budak sekolah pun lagi cantik 

geng satu group
Sharmi dr Kementerian dan juga Zura dr JKKN

 pegawai dr BERNAMA sbg ketua kumpulan kami

kol 12 tgh dah settle dgn bagi sijil penyertaan.. boleh balikkk... yeayyy..


 geng dr JKKN
geng baik ktorg kat sini
nanti jumpa lagi yer

 gambar bukti pd boss ktorg dh pegi kursus ni
nxt time taknak join kursus camni lagi leh tak? boring la..

 semangat nak balik

hepi giler berakhir seksaanku..

hubby amik dgn anak-anak kol 1 ptg. breast aku pun dah bengkak susu dah macam pamela dah ni.. leh demam. Ayna pun nampak aku terus nak breastfeed.. fuhh.. lega.. 

Shuea tumpang sekali antar dia kat Komuter UKM. terus ke umah Mummy Gee kat bangi ada kenduri doa selamat anak kena 'potong'.. Ada hikmahnya aku gi kursus ni sbb abis awal, dptla aku gi kenduri ni. kalau tak aku kena jd urusetia kursus Jabatan di restoran warisan, KL untuk modul last. abis ptg tak dpt la gi umah mummy Gee.


Anak-anak pun ok jek pasni leh la gi kursus camni lagi..

1 comment:

Anonymous said...

dah lebih 15 tahun kerja nie..pada cik som kalau akak kena gi kursus sebenarnya nak suruh kita rehat...discuss lebihkurang..lebihnya makan, makan dan makan + telematch hehe...
tapi sebab tinggalkan anak2 +suami tu yang jadi malas nak gi kursus