♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, November 23, 2011

Kursus oooo Kursus Part 1

Lama giler aku tak berkursus yg kena stay hotel-hotel ni. last pegi masa BTN di Maran, Pahang tahun 2009. 4 hari 3 malam tinggal Echa yg time tu baru 1 tahun 5 bulan. Minggu lepas aku berkursus di Concorde Inn, Sepang. Kursus Perkhidmatan anjuran KPKK. Ni utk mereka yg dalam HR yg wat servis kakitangan. Macam aku yg tahun dpn baru nak wat servis kursus ni mmg membantu la. Mmg sedih nak tnggalkan baby Ayna. tapi, aku pasrah... ecehhh... luckily best friend aku kt opis Shuea nak join sekali kursus ni.. ada la geng.

Pendaftaran dari kol 2.30 ptg - 5 ptg. Nasib baik hubby nak hantarkan. Yelah, 2 hari xjumpa nanti dia antar leh peluk cium lagi.. Member aku, Shuea pun tumpang sekali. Amik dia kat LRT Bandar Tasik Selatan. Sampai sana tercari-cari signboard hotel tu. Terbayang je betapa indahnya hotel tu. Budget tinggi macam Concorde KL la. tp, bila sampai je masuk kat pintu guard terpinga-pinga aku.. La.. ni ke hotelnya. Satu tingkat je macam kat Felda Trolak je.. Sejibik.

Selalu jadi urusetia.. asyik dpt komplen je. ni jadi peserta.. meh aku lak komplen..

depan hotel Concorde Inn, Sepang
first time kementerian wat kursus kat sini
ubah angin la kononnya
asyik tgk laut jek, meh tgk kapal terbang lak
dan jadi pegawai perangkaan mengira bape kerapkah kapal terbang dalam sehari.. 
  
 
dari lobi dan dewan kuliah ke bilik mmg jauh

Terminal 12 tempat bilik kami
jauhnya berjalan

no bilik kami
tak puas hati sbb bilik jauh ke belakang, plg hujung lak tu
staff laki dpt bilik depan.. mmg tak patut..
dah komplen pun kat urusetia..ishh..ishh.. (pdhal penakut..)

bilik twin sharing
meleset tul bayangan gurauanku


TV pun kecik je
tp ada ASTRO.. layannn..

birai tingkap yg jatuh.. Shuea Suhaida yg wat.. huhu
bilik tu macam xcukup oksigen so nk bukak la skit tingkap
pastu jatuh. ala, bkn dia paku ke apa, just sellotape jek..


 
swimming pool

Hari pertama tu cuma pengenalan pd kursus je. pastu ada bagi kumpulan.. adoyai.. part ni yg malas ni. Kejap je pastu terus dinner. Dinner mmg mabeles sungguh. Lupakan bilik yang jauh.. lupakan bilik yg kecik.. sebab makan superb, naik skit markah dalam kaji selidik kursus.. ekeke..






ni baru 1 malam puye makan
puyela byk aku melantak makan

ada life band
makin berselera ktorg makan

suasana malam kat sini cantik dgn lampu-lampu

tgk flight ke Ho Chi Minh kol bape
sambung kursus kat sana lak..haha

dah hotel ni dkt dgn KLIA Sepang
tujuannya utk mereka yg flight pagi, terlepas flight atau flight delay
ini memudahkan dorg tgk schedule flight

Malam pertama tu mmg takleh tido. mata ni terkebil-kebil je. Pencemaran bunyi dgn kapal terbang dan bunyi air menitik.. Mula pk bkn-bkn. Takut nak lelapkan mata.. ni gara-gara bnyk sgt tgk citer hantu. hehe..
kol 5 pg kot baru betul lena..

sambung...


1 comment:

Mama Miraki said...

bestnya kursus makan2 kan...hahaah