♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, November 3, 2011

Jumpa Balik Kereta Waja Yang Hilang ツ

Alhamdulillah.. minggu lepas aku ada wt entry psl kete FIL hilang. Seminggu dah jumpa blk kete tu. mmg tak caya lngsung dpt jumpa blk lps dgr apa yg ustaz ckp. Ustaz tu kata kete tu ada di kluang, Johor dan drivernya india, Kira mmg dh patah hati, jiwa raga kami satu family. Time tu rasa harapan nk dpt blk kete tu mmg tipis.



Tetiba, tengahari semalam, polis kol adik ipar kata kete dah jumpa. Ingat orang main-main. Tp, rupanya mmg betul polis yg kol. Polis tu mntk dtg Balai Polis Sri Damansara. 

Polis jumpa kete ni tersadai di R&R Sg Buloh. Rupanya polis jumpa kete tu tak sampai 24 jam kete tu hilang. Kira seminggu ni tersadai je kat balai. 

Mmg makbul doa ktorg yg mintak kete tu ditinggalkan kt mana-mana. mcm eksiden ke. dan mmg betul pun kete tu eksiden.
 
 kete yg remuk bhgn depan langgar divider

 
 stereng dah takde
panel-panel radio kena rembat

lampu blkg kete yg bulat pun kena rembat
plat dh tambah 1 angka dari 482 jadi 4821
leh wat no ekor ni..

tayar pun kena rembat
sport rim cantik tu...
macam-macam barang ditinggalkan kt bonet kete dan yg plg tak tahan bile
hubby kata ada benda tuuuttttt.. uishh.. segan nak cakap..

Dah jumpa kenala wat report polis lagi kete dah jumpa dan mintak surat pelepasan bwk kuar kete.

Biarla apa pun rupanya kami sekeluarga bersyukur sgt dapat jumpa balik waja ni..

p/s: Nasibla leh claim insurans.


2 comments:

Si BuDaK KaChAk said...

ape dia mende tuuttt....tu??hehehe

Anonymous said...

BULEH TINGGALKAN NOM USTAZ TU..SAYE BARU KEHILANGAN KERETA 3 HARI LEPAS..BULEH POSTKAN PADA NOM SAYA..0174303577 AYIE.MOHON JASA BAIK AKAK..