♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, November 29, 2011

Cameron Highlands - Part 2


Last ke sini masa tahun 2009 time tu Aysha berumur 1 tahun lebih. dh bole berjalan. Tahun 2011 kami ke sini. Pasni kena tunggu 2013 baru dtg sini lagi kot.

Hari ke-2, cuaca pagi cerah. Plan nak petik sendiri buah strawberry. Kami ke Kea Farm tp takde pula orang yg jaga tempat nak petik strawberry tu. Jalan-jalan kat area Kea Farm jela.

Aysha dgn baju sejuk complete dgn topi dan shawl lagi
sarung tangan pun ada

Ayna get ready utk jenjalan

Aysha, Ayna, adik ipar dan MIL 

dgn Aysha

en hubbyku


Di Kea Farm..





Kemudian, kami ke Taman Rama-Rama. Suka ke sini sbb boleh tgk binatang. Bukan rama-rama je ada, haiwan comel kecik yg comey pun ada.
dewasa : RM5.00
kanak-kanak 3 tahun ke atas : RM3.00





  


Echa yang takut rama-rama
padahal masa umur dia setahun dulu dia ok je dgn rama-rama

Penat berjalan, lapar pulak. Sejuk ni makan tomyam panas fuuhh sedapnya. Kami makan di pekan Brinchang. Ada kedai makan kat situ. Macam-macam ada.

Balik dulu renggang urat badan sebelum jalan-jalan lagi. Kunci umah kat MIL pulak. sementara tunggu dorg yg ke supermarket, kami ronda-ronda dulu keliling apartment.

layan Echa main gelongsor
sukala dia dapat main puas-puas


Cuaca pulak mmg tgh cantik. Hubby ajak ke Sungei Palas. Ikutkan malas nak ke sana dgn jalannya yg penuh mencabar tu. Tp, dah hubby lak yg semangat kami ni pun ikut jela. Mertua mmg taknak ikut.

dukung Aysha
ngelat dia xnak jalan


 mama dah penat dukung Echa
pass kat papa lak



 Ayna lak tido penat sgt

 kalau ke Cameron, bolehla ke sini tgk ladang teh
leh lawat kilang pembuatan teh


ehehehe..


pemprosesan teh

Tak lama kat situ. kami pun cepat gerak turun sbb cuaca macam nak ujan jek. Petang tu ujan sampai ke malam.

sambung nanti lagi.. ehehe...

No comments: