♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, October 25, 2011

Morib


Weekend lepas baru dpt rasa erti cuti hujung sebenar. Sejak sebulan ni hubby asyik keje hari minggu. Minggu sebelum tu aku keje. So, minggu lepas aku dan hubby nak spend time dgn buah hati memasing.. ehehe..

Pagi tu ke titiwangsa. Jalan-jalan sambil main badminton dalam setengah jam. Takleh lelama kang aku yg semput nak jaga bebudak. Lps lunch hubby taye nak ke mana. Aku ckpla mana-mana tp nak ke shoppuing complex aku tak kuasa. Malas nak window shopping je. Kalau shopping tu nak la.. huhu

Hubby kata jom ke Morib. Lama tak pegi Morib. Nak ke PD tak syokla kalau nak balik hari. So, kalau Morib dkt skit. Aku pun on jela. 

Aku mmg bwk baju spare utk abku, hubby dan anak-anak. Slalu singgah umah mak aku sure smpi ke malam. So, aritu tak singgah umah mak, ktorg ke Morib.. Wohhooo....

Gerak kol 2.30 ptg. Hubby ikut Selayang. Jalan puyela jem macam kura-kura. Aku taye hubby,tgk jem ni confirm ke nak ke sana ni? Dia kata takpe.. kita redah je. Tp, dia nyesal lak tak ikut DUKE. 

Sampai sana jam 5 ptg. puyela lama perjalanan ktorg. Jem psl kete rosak je.. huh! 

Lama tak ke sini. Seingat aku masa aku zaman sekolah rendah kot. Bila balik kampung mak kat Sijangkang. Batu 8, mesti abah akan bwk anak-anak ke sini. Port picnic ktorg mmg Morib jela.

Last masa aku kursus induksi masa mula keje gomen ni. Tido kat Hotel Impian. Ala.. hotel dalam filem cuti-cuti cinta tu.

jalan jem

 amik gambar syok sendiri
boring lak dlm kete
si kakak asyik layan VCD sama je..

 dah lain tul kat sini












time ni air tgh surut
kira macam main lecak je
aku dan hubby mmg taknak mandi, so mmg takdela tukar baju
nak kasi kakak Echa jela mandi


Seronok tgk anak-anak seronok. Aku yg tak tukar baju pun basah sbb Ayna yg nak mandi. Memula nak bg dia main air je. Tp, dia mula memberatkan badan nak duduk lak.. aduss.. terus aku pun kebasahan.

Nak dkt kol 7 malam, mandi terus kat toilet. Cuma toilet macam jauh jela. tp, mmg selesa la nak mandi. 

Lapar jenuh carik restoran yg ada seafood. Mmg kat situ malam mmg 'mati' la. Tak macam PD. ktorg pun makan kat restoran kt Kanchong.
 
udang goreng tepung RM10

 ikan siakap RM40 siap masak


 Ayna pun nak makan gak..
order kerang bakar, tomyam ayam..
makan sume RM64 je.. murah je kan..



1 comment:

Anonymous said...

bestnyer...