♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, September 19, 2011

Rumah Terbuka Aidilfitri 2011

Kejap je masa berlalu. Hari yg dinanti-nantikan pun rasa kejap je. Tak cukup cuti 3 hari.

17 September 2011, sempena cuti Hari Malaysia, mertua wat open house. Mertua kalau wat, mmg dr tghari sampai tgh malam. Jemputan pun ramai siap pasang khemah lagi. 

Seperti biasa, agihan tugasan. Aku dapat tender goreng ayam, rebus telur dan wat goodies bag utk bebudak. Kira okla sbb ada baby kecik Ayna. Dia lak taknak tido.

Kak iparku, Ayin banyakla keje dia (begedil, kek coklat, kek carrot, dan menjala roti).

 view dr dpn umah
jln jem sbb sume nak ke sini kot

tak sengaja lewat dpn rumahmu
ku melihat ada tenda biru.. lalala..

deretan menu.. puyela banyak
memula MIL plan nak nasi beriani dan soto je tp makin lama makin bertambah lak menunya
agak kemalasan utk snap gambar makanan
bkn ada yg nak tgk pun kan.. hehe

geng-geng haji MIL dan FIL
bagusla kan still contact lagi 
ada tu mmg time kat sana je blk Malaysia terus lost contact 

 Ayep dan Miza

 dgn hubby tersayang

 my family pun dtg

dgn kak ipar, Kak Mas

 member hubby dan tunangnya

 hujan pulak
tp nasibla renyai je
lupa nak campak suar dalam la ni.. hehe..

makcik dr Bangi, mummyGee yg plg awal dtg dan plg lambat blk sbb tido sini

 mereka yg giler bergambar
suka interframe, mummyGee dan mamaMiraki

 Echa yg susah nak amik gambar dia
skrg ni dia tukar pose ke style tido lak.. huhu.

 dgn Dania.. Echa still dgn gaya tido dia lagi

baru dapat amik gambar Echa 
alahai anak mama ni

 jemput masuk.. orang kuat makan majlis ni

makcik dr Klang, Cik Mah dan family

 kwn adik ipar, Emi

 kwn adik ipar, Eija

 baby Ayna yg kuat makan
dia pun nak makan sedap gak
mama wat bubur carrot dan ayam utk Ayna... yummy

hubby dan sepupu, Ayep

dgn wife Ayep, Miza dr Penang


 'peace' Amir
 baby Ayna dgn Nek Nab (MamaMiraki)

mummyGee, Kak Kay dan bibik MamaMiraki

 MIL, Cik Mah dan Echa

sesi malam, acara berBBQ

member hubby 

 mamaku dtg lewat sikit
sbb gi beraya di JB

dgn ipar-iparku yg bertungkus-lumus aritu

Yaya, anak sedara aku

 Member hubby dr games bola terus ke sini

Tahun ni abis awal pulak sbb member hubby sume blik awal jam 11 malam. Makcik-makcik pun balik awal jugak. So, awal la kami berkemas. Kol 11.45 malam dah setel sume.


2 comments:

aNisA aHmAd said...

kelakar la kakak echa.. boleh lak buat gaya tido? kah kah kah! aku ingat dia tido bebetul.. ahahaha!

adik pula posing nampak pp je.. gerammmmm!! cubit kang!

~ Mummy Gee ~ said...

saya sangat2 gumbira kerana berjaya merampas takhta dari Mama Miraki & Kak Kay