♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, September 30, 2011

Raya Yang Akan Dirindui

Syawal berlalu pergi, Zulkaedah datang menjelma. Habis dah hari raya Aidilifitri tahun ni. Tunggu Raya Aidiladha pulak. Tapi, opis aku baru nak wat makan-makan raya sekali dgn jamuan makan Jasamu Dikenang esok. hehe..

Malam semalam plan nak ke Uptown Danau Kota tp baru kol 8.50 malam. Hubby pun terus je drive ke MRR2 tanpa tujuan. Nak ke Downtown Cheras pulak la tp still awal lagi kol 9.30 malam. So, segmen terjah umah orang. Ktorg ke umah makcik hubby KakKay di Cheras nak melawat orang sakit sambil beraya (raya dah abis baru sibuk nak beraya).  Sepupu hubby anak kepada KakKay accident 'sendiri' buat kali ke-2. Kesiann.. Camne lak tu yer.. Tp, dia mmg kuat semangat betul.
Dah tau pun dr niat nak singgah kejap, dkt sejam gak ktorg kat sana. Dapat gak merasa biskut raya yg sgt sedap. Kalau call awal, agak-agak dapat tak makan nasi dagang.. Makcik yg ni mmg terer wat nasi dagang. Lapar la pulak. ehehe..
Kol 11 malam baru gerak balik. Alang-alang kt sana nak try ke Uptown The Mines la. Mcm menarik jek sbb nmpak dr highway banyak khemah gerai. Ktorg ke sana jek. Kakak Echa dan Baby Ayna dah tido so aktiviti jenjalan pun taknak lelama. Penat tu sbb banyak sgt gerai tp majoriti barang sama jek. Baju, urut refleksologi yg banyak. Ada games utk bebudak tp sbb kakak Echa tido, selamat... huhu..
Tak sume pun ktorg jelajah sbb penat berjalan, Banyak gerai dan benda sama jek. Kol 12 malam ktorg gerak balik. Sempat rembat sandle utk baby Ayna..

Alhamdulillah, raya tahun ni sgt hepi dan sumenya berjalan dgn baik. First raya dgn baby Ayna dan raya ke-4 utk kakak Echa yg sgt suka bergaya. Sgt best! Insyaallah, raya tahun dpn, baby Ayna dh leh jalan sure lagi hebat persiapannya. Wah.. dh pikir raya tahun dpn lak ni.. haha..


No comments: