♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, September 8, 2011

Masih Mood Raya Ke Korang?

Masih mood raya ke korang? Harusla kan raya sebulan. Kat opis pun masih takde mood nak wat keje. Terbayang ketupat, lemang dan rendang je. Takde la pulak yg bawak.

Mesti memasing dah sibuk mengatur jadual utk ke open house atau wat open house. Minggu ni ada dua jemputan open house. Sabtu umah kakak di Bangi (walaupun takde jemputan rasmi) dan Ahad umah opismate di Cheras.

Umah aku? Taktaula nak wat biler. Rasa mcm nak wat minggu ni tp rasa mcm malas pulak. tetiba ada mood nak masak nanti aku SMS jela suh dtg. haha. Mertua wat minggu dpn sempena Cuti Hari Malaysia. Bestnya cuti lagi kan. Tiap tahun mertua wat open house. Kalau buat memang happening betul. Menu tak usah nak citer puyela banyak.

Tahun ni belum ada lagi budak² yg saper ntah mak bapak dorg dtg beraya mcm tahun lepas. Tahun lepas ada je budak² yg nak dtg beraya tp malas nak layan. Jahatnya.. Kalau aku dulu time baya dorg aku pun kemaruk collect duit raya. Pegi beraya kt umah² orang. Pastu abah nampak aku beraya kt umah orang yg dia pun xrapat, terus dia panggil balik. Kena dgr dia bebel tak kasi aku gi umah yg tak kenal. hehe Pastu dok umah jek.... :p


No comments: