♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, September 9, 2011

Lunch @ Dapur Penyet dan Melawat Amna Zaheerah

Semalam time lunch last minute member opis, Nisa ajak ke umah opismate ktorg, Kak Sharifah Zurina (kak Pah) di Taman Saga, Ampang. Kak Pah baru je bersalin dua minggu lepas. Baby girl ke-4. Sume girl.

Apa pun ikut mak supir aka driver ktorg, Nuril. Dia kata ok, on jela. hehe. Yg follow : Nuril (driver), Shuea, Nisa, dan Mona.

Kol 1 ptg memasing lapar dah. so, makan dulu kat area Ampang tu. Makan di Dapur Penyet. Ala, macam Ayam Penyet Ria, Ayam Penyet Best, Ayam Penyet AP, Wong Solo dll. Cuma nama dia Dapur Penyet je. 

 aku tak reti makan mende lain kalau penyet² ni
order set ayam penyet je
pastu try milo ais dinossour (atas air tabur milo)

 shuea, Nisa dan nuril
sejuk giler tp ttp control.. Nisa dah biasa la sbb baru balik Paris kan.. huhu

 
me n kak mona.. muka² lapar tp control ayu je.. huh!

Pas kenyang melantak, gerak ke umah Kak Pah. Jam time tu dah kol 1.50 ptg. Dahla lambat, kete mak supir, Nuril semput lak. tak leh start. adoyai..

 muka tensen mak supir ktorg..

nasib baik ada second driver.. pdhal tolong startkan enjin kete jek.. huahuahua.. 
cer start.. cer start..
lambat sgt dah ni

wayar bateri longgar la pulak
godek² dah bole start
hah.. guna batu baru bole start.. apa puye sengal la kete ni. hahaha

Terus pecut ke Taman Saga. Nisa penah ke sini tp dia pun ingat² lupa jek.  Nak tgk mama baby, baby Amna sambil beraya sekali..

 dah sampai pun umah Kak Pah
sbb dah lambat nak masuk opis rasa mcm nak salam, peluk cium dr luar pagar jek.. hehe..
tp, lantakla bkn senang kan nak dtg sini.. mcm² dugaan
Nuril taknak matikan enjin takut takleh start lagi. siap nak tukar kete lain kat umah
ala.. kalau tak leh start kite lepak je sini tunggu laki memasing amik. hehe


baby Amna Zaheerah yg sdg nyenyak tido
geram la tgk baby kecik² camni
suka cium gomol baby baya cmni
heavenn..
dgn orang yg dalam pantang.. Kak Pah
4 anak dia sume girl 

steady la kak pah, czer 4 kali still cergas dan sihat
siap tgk wayang lagi yer


inila AJK kebajikan tak rasmi Jabatan
sume berebut nak amik gambar dgn baby Amna

eeiii.. nak tido pun tak senang
untie Nisa ni nak baby sendiri wat la.. huhu
eh, tp dia ada kontrak 3 tahun baru bole dpt nxt baby..anak dia selang setahun

tumpang cium kat baby org lain jela

 terserlah ciri keibuan kat Shuea ni
cepatla kawin dik ooii

Amna with Bonda



 dashyat tul. siap taruk ampaian baju dalam umah
takpe.. yg dtg geng² sempoi.. no hal la. 

tgk baby gak, raya tetap raya
sedap la biskut raya umah Kak Pah ni
tapau skit wat kunyah².. huhu

Masuk opis kol 3 ptg. Nasibla dh bgtau bos. To Kak Pah, selamat berpantang dan menslimkan diri yer.

 

3 comments:

shuea suhaida said...

besh giler + lak dgn mcm2 ragam mber kn.. giler2.. asyik gelak ketawa meriah suasana... (^___^)

~aYu~ said...

seronokkan.. riuh tul.

aNisA aHmAd said...

betul beb..sejuk cm kat paris.. kah kah kah! udah2 le sebut paris tu kan.. dah berbulan berlalu..
pasni nk melawat sape lak? jom g tganu lawat sarah.. hahaha!