♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, September 22, 2011

Kursus Kad Hijau CIDB

Arini jadi urusetia lagi utk kursus Jabatan. Kursus Kad Hjiau CIDB. Dah lama plan kursus ni dr tahun 2009 tp baru arini dpt wat. Bayaran pun dah setel tp nak arrange date yang susah tu. Dgn penuh semangat aku arrange gak kursus ini dgn jayanya. Ehehe.. pasni taknak wat kursus lagi bole tak? leceh tul la. :'(

Apa yg penting sgt dgn kursus ni?

Kad hijau CIDB ini penting untuk keselamatan bagi staf yang terlibat dalam tapak binaan. Plg penting, kad hijau ni cover special skim  insurance (Takaful Insurance) jika berlaku kemalangan di kawasan tapak atau tempat kerja. Mereka yang terlibat dalam keje projek di kawasan tapak digalakkan untuk memiliki kad hijau CIDB ini. Kat opis aku ramai dr bidang teknikal seperti arkeologi, konservasi dan penguatkuasaan di mana mereka selalu 'outstation' untuk wat kajian atau memantau/melaksanakan kerja-kerja pemeliharaan dan pemuliharaan bangunan warisan. Untuk memastikan mereka dilindungi, mereka kena ada kad hijau CIDB ini. Untuk dapat kad hijau ni, dorg wajib dgr taklimat dulu baru boleh dapat kad ni.

 penceramah dr CIDB