♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, August 16, 2011

Yeay.. 2 Minggu Lagi Nak Raya

Sedar-sedar lagi 2 minggu nak raya. Lagi 8 ari nak kena kerja sebelum cuti raya. Cuti seminggu je.

Excited nak raya ni. Tapi, persiapan raya masih belum complete. Tak shopping lagi. Hubby masih sibuk dgn keje. Macam² plan nak beli raya ni (mcm byk duit je. duit bonus mcm byk je dapat.. haha). List dah berjela² panjang (berangan jela aku ni).

Tak membeli pun takpe, janji perancangan tu yang penting, Kalau ada planning nak kena kira budgetnya pulak. Tak cukup budget, remove terus dari list.

Kat umah pun takdela nak tukar apa sgt. Cuma nak cat dinding luar umah. Dah berpanau tgk. Tapi, x decide lagi nak kaler apa. 

Langsir? Taknakla tukar. Rasa belum boring lagi tgk langsir kat umah tu.

Cuma, satu je nak tukar yg mmg niat dr lps pantang bersalin aritu, Nak tukar set sofa umah. Dah sakit b****t ni duduk kat situ.. Spring dia dah keras. Baru pindah, beli pun nak murah je, camni la jadinya.

 sofa 3+2+1 
xtaula nak campak kt ner 
mngkin jual kat perabot terpakai
takpun bagi pada saper² yg nak

Satu lagi kan.. nak tukar kabinet TV ni. Nak beli yg besar skit dan hujung bucunya bulat (utk anak² takut terhantuk kalau bucu dia tajam).

yg ni nak letak kat bilik
TV kt bilik letak atas meja kecik je..

Itu jela yg nak tukar tahun ni. Wah.. semangat raya aku tahun ni. huhuhu.. Takdela nak raya sakan. Berbelanja ikut kemampuan dan keperluan je.


1 comment:

nanaApis said...

kalo nk sedekah kat kami kabinet tv tu ibarat kecik tapak tgn uma selayang kami tadahkan..huahuahua..