♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, August 10, 2011

Saya Dah Ada Baju Raya


Mood raya.. mood raya.. Dengar lagu raya kat opis ni, tak sabar-sabar nak beraya.  Persiapan raya pun tak complete lagi. 

Tema utama warna raya tahun ni warna biru / turquoise. Ni sbb ikut SIL, AyienAzreen yang nak warna biru/turquoise. Tak best la kalau raya kat kampung Johor tak sedondon. Memula beli warna merah sebab tema kat kampung warna merah kan (tahun lepas dah merah  pun utk raya kedua). Lepas tu, taktau lagi warna apa utk raya ke-2, ke-3, ke-4. ke-5.. ke-30. ehehehe..

Baju raya hubby dah selamat antar kt tailor, tinggal baju jenjalan je belum beli. 

Baju Kurung Echa ada 7 pasang. Kalah mama dia. Mentang-mentang neneknya pandai jahit. Tiga pasang dah siap itu pun kain lebihan dr makcik. Oppss.. jgn marah makcik yg di Johor..  Tahun lepas pun Echa pakai baju sama dgn anak dia. Kira ni Echa pakai dulu utk kasi tgk kain yang dah siap jadi baju kurung.  

Rambang mata tgk baju kurung budak-budak. Comey.. Satu aku beli siap sebab ada manik-manik penuh baju. Tiga pasang lagi kain cotton masih dalam proses. Sebenarnya taktau nenek dia dah ada kain untuk baju kurung dia. Tu yg jadi 7 pasang tu.

Untuk baby Ayna takyah baju kurung sbb kecik sgt nak berbaju kurung ni. Gaun je. Tupun tak beli lagi.

~Model cilik memperagakan baju kurung raya~


      
Yg kanan beli siap, penuh manik..
Anak mama raya tahun ni tukar-tukar baju kurung la
kasut dah demand nak kasut tinggi 3 inci. Nak handbag lagi..
adoi, abis duit bonus mama camni.. 


8 comments:

si cantik sally said...

haha..bestnye ase macam dah raye sye pon lom de baju raye lagi pening nak cari ktne huuu

umie mia said...

WAH BERAYA SAKAN LA ANAK TU YE ^_^

oli-go said...

balik kampung oooooo balik kampung..mood raye tak bape nak ade sbb asik kerja je..

http://indahhiasan.blogspot.com/2011/08/panduan-lengkap-sembahyang-fardhu.html

~aYu~ said...

si cantik sally : samala mama dia ni baru dpt sepasang jek.
umie mia : raya ni seronok shopping brg anak-anak jela.
oli-go : takpe.. lagi 19 ari. nanti mood dtg la tu. time tu takde mood nak wat keje dh.

asamasin said...

lmbt lgi raya...tp da ade bju rye? :D hihi

~aYu~ said...

asamasin : tula pasal. neneknya siapkan baju dia dulu.

Mama Miraki said...

ayu....nasib baik tak de sama nan baju Nek Nab..hahahhaha.....itu nek som punya tu..aahahahha

~aYu~ said...

Mama Miraki :Cik Nab beli kain ngam2 je. Thn depan beli kain lebihkan 2 meter yer..