♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, July 4, 2011

Weekend Yang Best

Best betul cuti sabtu dan ahad lepas. Puas bersama family. Terasa lama dok umah. Sbb apa tau.. Pagi sabtu breakfast kol 9 pg. kali ni nak breakfast kat Restoren Nor lak. asyik Restoren Al-Taqwa boring lak. Biasanya kol 11.00 pg baru ktorg breakfast. hehe..

Byk tul planning. Memula ingat nak gi Titiwangsa. Biasa ktorg gi petang. tp, kalau ptg kadang2 hujan. Time pun limited. Alamak, dah kol 8 pg, pegi esoknya jela. Klu nak shopping kain raya tu mmg taknak gi dgn anak2. leceh bwk baby time cuaca yg tak menentu ni. Aku suka gi beli sorg2 time opis hour. Org pun tak ramai. 

Nak tgk wayang la. Lama tak tgk wayang sejak ada baby ni. Si kakak Echa pun asyik ajak je. Sebelum tu tgk kt Internet TGV Wangsa Walk puye schedule. Sebab nak tinggal baby kat umah mertua. Kalau leh, taknak la tinggalkan dia lelama. Hubby pun ada games bola malam tu.

Pas antar baby, terus ke Wangsa Walk. Nak tgk KL Gangster mcam tak sesuai lak nak bwk dia. ha.. tgk citer 'Sekali Lagi' la. Syok gak ada Sam, Lisa Surihani dan adik Mia Sara. Ada kol 1 ptg. Hubby carik parking sementara aku beli tiket. Kang full melepas lak. Aduh, panjangnya queue. dapat ke tak ni nak beli tiket?

Yeeaayy.. dapat gak tiket couple seat kol 1 ptg. Tak ramai tgk pun. Byk seat kosong. Ramai yg tgk citer Transformer sbb full smpai ke malam. 

Ada lagi 40 minit sblm showtime. Bwk Echa kt tmpt faveret dia la.

Rasa macam nak naik gak benda ni la..


 Suka Echa dapat main kat sini..
dia dah tau.. kalau tgk wayang mesti main kat sini..
bile aku kata jom.. dia pun tau la wayang pun dh nk start..

 Okla.. 
movie mood lak..
Citer ni ada komedi, romantis, sedih.. sume ada la. nasib baik yg berlakon tu Sam dan Lisa.. kalau tak. tak laku kot citer ni..
Citer ni mengisahkan Sam sbg Arman yg sakit, Lisa yg merupakan ibu tunggal kepada Mia Sara dan 
Bront Palare yg romantik.. jalan citer dia slow sbb byk 'flashback'.. 
tp kesudahan citer ni mmg best dan aku sgt suka.. :)
echa suka sbb kawan dia berlakon.. Mia Sara.. bising dia dalam tu sbb beg Mia Sara pakai dalam citer tu sama cam beg dia pakai time tu.. haha..
Habis wayang dalam kol 2.20 ptg.. terus balik nak amik baby lak.. 
rindu lak gak budak gemuk kat umah tu..

Selesai sudah aktiviti ktorg ari Sabtu. Skrg Ahad puye story lak..

Disebabkan planning Titiwangsa semalam tertunda. So, hari Ahad ktorg ke Titiwangsa. Kebetulan, malam tu abah kata nak bawak Adam dan Yaya ke Titiwangsa. Camtu jumpa kat sana jela..

Kol 8 pagi dah sampai sana. Bersemangat..

Wahh.. sgt suka yg ni.
Sempat join senamrobik.

Ramai betul org hari minggu ni..
Siap ada lagu Kuch Kuch Hota Hei,, feelling hisdustan la sume..

dah kuar peluh skit.. jomla kte jalan2 kat tmpt lain lak..

Lama dah plan nak bwk Echa berbasikal kat sini.. 
Sian dia asyik berbasikal dalam umah jek..

 alamak.. Echa ni suka kayuh separuh2 jela..
dia gak yg ngadu penat.

calling2 kakakku, Kak Lin tak angkat lak..
Echa dah nmpak playground terus dia nak ke sana..
kat sini jmpe kak lin dan anak2 dia, mak dan abah..


bangun awal pagi, sambung tido...

bile dh jumpa sepupu2.. bkn main suka lagi Echa..

Me with my two heroes in my life..
Syukur sbb abah dan mak masih kuat dan sihat..
Abah pun tiap2 pagi jogging..
Dia la yg kuat sgt nak bwk cucu dia ke sini..

with my hero..

Kak Lin yg preggy layan Yaya sgt aktif..

Kol 9.30 pg dah mendung semacam jek. Baik ktorg gerak balik sebelum ujan. On the way nak ke kete, ujan dh turun. Breakfast di Restoren Ros Fatimah di Setapak dgn dorg skali. Balik umah dan lunch kat umah mertua. Pastu lepak kat umah sampai malam tgk bola lak.. Wonderful weekend with my family.. 

No comments: