♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, June 29, 2011

Taklimat Rukun Tetangga

Malam minggu yg lepas, penduduk kawasan aku Fasa 5 ni buat taklimat dan mesyuarat Rukun Tetangga utk kali kedua. Ni juga pertama kali diadakan setelah mendapat kelulusan dari KP Jbtn Perpaduan untuk mengistiharkan kawasan aku ni sbg kawasan RT. Sebenarnya kawasan aku ni baru terhegeh2 nak tubuhkan RT setelah macam2 rintangan. Kalau kawasan lain tu dah lama tubuhkan RT ni. Ni sume berkat usaha jiran2 aku dan hubby. Tak pasal2 lak hubby kena jadi tim. setiausaha merangkap Setiuasaha. Sbb pengerusi n tim. pengerusi apa2 akan contact hubby. So, aku ni pun turut sibuk kalau apa2 melibatkan RT ni dari taip surat-menyurat, wat minit mesyuarat, mesti nak kena amik tau, nk tolong hubby. Dah yg aktif bergerak pun jiran2 sebelah menyebelah je. So, bincang pun depan umah je. Senang skit..

Turun naik pejabat Jbtn Perpaduan Daerah Gombak pun kak Rina n suami dia, abg rahim dan hubby aku (sebab dua2 umah dah kena pecah masuk.. huhu). Dah kenal staff kat sana. Memula nk wat mnggu lps tp ramai lak yg xde. Tu yg wat mlm minggu lalu. Risau sbb takut xde org yg dtg. Lgpun wat malam minggu mcm2 aktiviti la kan..

Takimat patut bermula jam 9 malam, tp kol 9.30 malam baru start.


 Tu dia 'orang kuat' RT Fasa 5 bersiap sedia nak ke mesyuarat..


Tolong jaga meja pendaftaran kehadiran penduduk..

 Antara tetamu yg terawal.. ehehe.. 
Echa paling suka malam tu sbb ramai geng2 dia..
buat di padang permainan mmg puasla dia main buaian dan gelongsor..

 
 Menu malam tu.. bihun goreng dan kek..

 
 Tgkla sound sistem dia.. nak karaoke best ni..


 Hubby jaga meja pendaftaran untuk Rondaan Sukarela


 Jiran depan umah.. kak miza n family..

 Bersama jiran baik sebelah umah, Kak Rina  selaku AJK dan anaknya, Wanie..
sgt baik dan ramah..
Hubby Kak Rina adalah Tim. Pengerusi RT..
Senang jela kalau nak bincang apa2 depan umah jek.. hehe..



JK Tertinggi mendengar penerangan dari wakil Jbtn Perpaduan, Pn Azean

 Slide taklimat



Syukur ramai gak yang hadir dalam 80 org..

Ramai yg datang.. tua muda, melayu cina india..
1Malaysia!

Sume tekun mendengar taklimat 
 Suka dapat berkumpul camni..


Wakil PDRM pun turut hadir..

 Aikk.. ada lak wakil dari RT Ampang Saujana ni.. 


Jiran rapat, Kak Zie selaku Bendahari..
 
 Kak Rina bertanya soalan pada Pn Azean..
sebenarnya saja je nak suh Pn Azean xplain pd sume ttg kutipan sumbangan duit..
hehee..


 
Sesi menjamu selera..


Abis kol 10.30 malam terus amik baby Ayna kat umah nenek dia

No comments: