♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, June 23, 2011

Keje Baru @ Opis

Banyaknya keje skrg ni.  Baru start keje 2 minggu macam2 benda nak kena wat. Rutin sekarang ni dah berubah. Kol 10 pg, 12tgh, 3 ptg aku takkan ada kat meja. Bkn ngular ke apa.. Sebab nak wat keje baru ni. Projek baaikk puye....

Inila keje baru kat opis sekarang ni..
Sesi mengepam susu..
Nasib baik opis sume pompuan... pam kat meja akak sebelah sbb tertutup skit..
Sambil pam leh layan suratkhabar/blog jap.. huhu..
Walau keje byk, aku akan cuba gak utk curi masa. 

Guna Spectra3 senyap skit berbanding Medela (ni akak2 opis yg bgtau konon kat surau bunyi bising sgt mcm mesin rumput.. tp yg aku puye ni senyap jek).  Memula bos ingat aku nangis ke apa sbb tunduk semacam jek.. hehe.. Skrg dorg pun dah tau.Walaupun mahal, time beli RM338.00 tp hasilnya memuaskan. Hubby memula tak kasi sbb risau aku kena renjatan elektrik. Aku ni jenis tak sabar nak menunggu kalau guna manual pump. Guna elektrik jimat masa dan tenaga. Sebelum ni guna pureen batery pump tp rosakla pulak sebelum sempat guna kat opis. Bertahan 3 bulan je. 

Siap je masuk dalam cooler bag ni yg dah ada reuseable icepack.
 Kat opis ni ada je peti sejuk, tp ada beg ni yg siap ada plate.. mls la nak ltk kat peti sejuk.. 
balik umah masih sejuk macam kat dalam fridge.

Balik je amik anak umah mertua terus masuk dalam peti sejuk umah mertua. Esok pagi dah takyah nak bawak lagi susu. Sebab wat stok lagi 2 minggu nak keje, mmg stok beku kat umah tak banyak. Pam arini, itulah stok untuk baby sok. Tp, kalut gak kalau kena outstation. Kalau leh nak baby tu tau yg walaupun mama dia takde tapi susu mama dia ada.. Jadi dia akan rasa dekat je dgn kita.

Moga banyakla susu ni utk Ayna.. 

3 comments:

Mama Miraki said...

Cik Nab pakai pam AVENT. selama 7 bulan Amir bertahan tak campur ngan susu formula. setiap hari korbankan waktu lunch untuk sessi mengepam. tapi besat sebab ada geng sama2 mengepam. lepas 7 bulan baru amir campur ngan susu formula...memang berbaloi2.....tak yah beli susu formula yang harga mahal giler sekarang ni

Mama Miraki said...

ingatkan Keta aje Spectra kan...pam susu pun spectra...hehehe

Ayu said...

ramai gak yg pam kat sini, tp dorg pam kat pantry. guna manual pump.. dah ayu puye electrik jauh lak dgn fius.. huhu.. tula.. ttp nak jenama Spectra gak.