♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, April 29, 2011

Sling Baby @ Kain Kendong

Thinking about how to bring my baby out in public. Have a stroller tp si kakaknya sibuk nak tolak stroller tu. Adiknya tido pun terjaga je sbb kakaknya bawak asyik terlanggar tiang dan barang. Ada carrier tp tak sesuai lagi utk baby bwh 3 bulan ni. 

Then, survey kt internet pasal baby pouch and sling ni. Menarik je tgk. Time kakaknya dulu mmg tak beli sling ni sbb takde pun org nak kacau dlm stroller. Tp, adiknya ni kena beli gak sbb kadang-kadang kakaknya nak duduk dalam stroller. Kena la dukung baby sampai lenguh tangan ni.

tgk minah saleh ni cool n rileks je bwk baby..
 
wow.. artis Cam Gigandet yg berlakon citer Twilight pun guna sling..
tetap macho dan tetap ada gaya kebapaan..

 
 
 celebriti pun guna baby sling ni..
dah jd kebiasaan di sana..
bwk baby mcm bwk barang je

slalu menjadi trendmark atau sinonim utk maid/bibik tp guna kain batik camni..
dipanggil kain kendong.. tp, taknak la guna kain batik.. 
nak kena belit2..


Last beli gak sling ni kat kedai.. Tp tak byk corak n choice. Ingat nk beli online tp kang tak tau cara nk guna..Kt kedai salesgirl tu siap ajar lg cara nk pakai..

percubaan pertama letak baby dlm sling ni masa gi JJ..
nak pakai pun senang sbb ada ring cuma masukkan kain dlm ring tu je
sgt selesa dan tak sakit belakang..
byk kali taye hubby ada mcm bibik x?? haha.. 
tp takut2 lagi.. risau baby jatuh. 
mmg eksyen la sbb hubby layan kakaknya beli air, aku lak gi byr tiket parking..
baby mmg tido je, kalau bangun pun dia diam jela..
dan kakaknya seronok la sbb duduk stroller.. :)

4 comments:

Mama Miraki said...

ayu...lepas ni try jalan ngan bibik cik nab yea...pakai sling baby ni...cuba tengok sapa yg orang panggil bibik...hehehehhe tapi kan cutelah baby sling tu...

Ayu said...

xpela klu panggil bibik pun.. bibik cun.. haha..

Anonymous said...

akak anak empat wei......rapat2...tak dea nya sling beg la, kain boyan la...haha..
tapi kelakor lea..nampak sling tu..cam kain oyan begerak lak..

Anonymous said...

Watch or Download Scenes of a Sexual Nature Full Movie: - http://bit.

ly/Y4WZMq

Also visit my homepage: Watch or Download The Girl Next Door Full Movie
my webpage > Watch or Download Warm Bodies Full Movie