♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, April 29, 2011

Sling Baby @ Kain Kendong

Thinking about how to bring my baby out in public. Have a stroller tp si kakaknya sibuk nak tolak stroller tu. Adiknya tido pun terjaga je sbb kakaknya bawak asyik terlanggar tiang dan barang. Ada carrier tp tak sesuai lagi utk baby bwh 3 bulan ni. 

Then, survey kt internet pasal baby pouch and sling ni. Menarik je tgk. Time kakaknya dulu mmg tak beli sling ni sbb takde pun org nak kacau dlm stroller. Tp, adiknya ni kena beli gak sbb kadang-kadang kakaknya nak duduk dalam stroller. Kena la dukung baby sampai lenguh tangan ni.

tgk minah saleh ni cool n rileks je bwk baby..
 
wow.. artis Cam Gigandet yg berlakon citer Twilight pun guna sling..
tetap macho dan tetap ada gaya kebapaan..

 
 
 celebriti pun guna baby sling ni..
dah jd kebiasaan di sana..
bwk baby mcm bwk barang je

slalu menjadi trendmark atau sinonim utk maid/bibik tp guna kain batik camni..
dipanggil kain kendong.. tp, taknak la guna kain batik.. 
nak kena belit2..


Last beli gak sling ni kat kedai.. Tp tak byk corak n choice. Ingat nk beli online tp kang tak tau cara nk guna..Kt kedai salesgirl tu siap ajar lg cara nk pakai..

percubaan pertama letak baby dlm sling ni masa gi JJ..
nak pakai pun senang sbb ada ring cuma masukkan kain dlm ring tu je
sgt selesa dan tak sakit belakang..
byk kali taye hubby ada mcm bibik x?? haha.. 
tp takut2 lagi.. risau baby jatuh. 
mmg eksyen la sbb hubby layan kakaknya beli air, aku lak gi byr tiket parking..
baby mmg tido je, kalau bangun pun dia diam jela..
dan kakaknya seronok la sbb duduk stroller.. :)

Saturday, April 23, 2011

Duhai Perut


Nasi lemak, roti canai, nasi beriani, burger.. Makan.. makan.. makan.. Lepas bersalin duduk umah je mulut ni tak henti2 mengunyah. Mesti nak kena makan. Bila la nak start program melangsingkan badan ni. Hubby lak tiap kali kuar lepak dgn kawan-kawan dia mesti taye nak order apa-apa ke? Abis camno? Dia mmg suka badan aku ni montel kot. Jangan nak salahkan bini yer kalau makin comel ni. Tak leh jadi ni.. Aku perlu lakukan sesuatu. Bertindak sekarang. Oklah.. nak berbasikal jap sementara tunggu nak ke pasar malam...Sambil cari ilham nak makan apa malam ni..

Thursday, April 21, 2011

jalan-jalan cari makan episod??

Kita bersiaran lg dlm jalan-jalan makan bersama saya hos anda.. haha.. asyik2 citer psl makan jek. abis dh tu aktiviti ktorg.. layan jela..

Malam minggu lepas kami makan di Bamboo Cafe. Saja la nak try restoren thai kat area Prima Sri Gombak ni. Mula-mula nak masuk ragu-ragu risau tak halal. Tp, bila tgk ada signboard halal, ada pekerja dan pelanggan yg bertudung laju je kami masuk. Restoren ni menyediakan makanan cina dan thai. Puyela pening nak makan apa. Menu pertama yg kami order adalah nasi kukus. Hehe..

Echa yg susah tul nak makan nasi..

 
 tomyam ayam putih..
 
lama xmkn udang.. 
so order fried prawn with sauce..
harga RM14++
 
ha.. ni yg menu spesel..
siakap with tamarin sauce..
harga RM28.00
rasanya macam asam pedas jela..
ikan digoreng garing dan ada bendi dan daum kesum..
 sedap gak..

 spt biasa.. hos rancangan ni.. hehe..
 
last skali dessert.. lychee with ice cream
harga RM7.00 klu xsalah la..

Harga utk ktorg berdua mkn je adalah RM76.00. hmm... nmpknya setahun skali jela mkn kt sini.. hehe.. ok pasni kita nk mkn kt mana lak yer?

Wednesday, April 20, 2011

Birthday Sape Ni?

Celebrate birthday lagi.. Tp, ni birthday anak sedara, Yaya yg ke-3 tahun. Ada budak2 kecik ni cukup suka kalau ada celebration camni. Anak pun hepi, dapat tumpang tiup kek skali.. hehe..

Buat kat umah mak je. Senangkan.. Panggil pun adik-beradik dan anak2 sedara je.
Kek birthday yg yummy.. 

 Macaroni bakar kakak wat..

 Menu aritu.. Perut lak mmg tgh lapar..

Mee Bandung ni aku yg wat..
Takdela sedap bebenor  pun.. tp laku gak la.. huhu..

 Antara tetamu cilik yg ada.. sepupu Echa jela..

 Spt biasa, Echa pun nk tiup ilin gak.. 

Hepi birthday to u..
Hepi birthday to u..
Yaya..
Birthday girl moody.. xnak tiup lilin..
xpe.. Echa, Kiki, Adam dan Kak Adel ada leh tlg tiupkan..

Bersama kakak2 ipar dan anak sedara..

bising pun lena je Eyna ni tido..

Friday, April 15, 2011

sEdetik LeBih

Mood jiwang arini yer..
Suka sgt lagu ni..
Feeling giler la bila dgr lagu ni..



Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

Tuesday, April 12, 2011

Lepas Geram @ Ice Room

Aii.. ni n3 lepas geram ke yer.. takdela. ni  nak cite pasal makan lagi. Ktorg kan mmg suka makan.. makan.. makan.. Kira lepas geram nak makan la ni. Haha..

Malam Ahad lepas kami ke kuar jalan-jalan cari makan kat area Prima Sri Gombak. Banyak tempat kat area sini yg tak xplore lagi. Restoren kt sini tumbuh bagai cendawan. Tengahari tu gi makan nasi beriani kt JM Bariani House kat sini gak. Sedap gak nasi beriani dia. Tp, rasa malas nak snap gambar. Ala.. makan pun nasi beriani je. Bukan spesel sgt pun.

Kali ni kami try Ice Room lak. Selalu tgk dr luar je. Nampak menarik tp takde hati pun nak pegi sbb ingat menu icecream je. Tp bila baca di blog MummyGee, rupanya bukan icecream je macam2 menu ada.

Meh tgk apa yg kami makan..

 Mango Ice Cream utk hubby n Echa..
tgk dorg makan mcm sedap je..

 Lemon Honey Ice for hubby dan Orange Juice Pure for me

 Hubby order Famous Fried Rice.. Sian dia kena share dgn aku dgn Echa. Sbb sedap la pulak.. huhu..

Spaghetti Bolognese Chicken for me n Echa..
kuah dia masam manis sgt la..
alahai ada lak muka baby syok tido..

me n baby..

 Echa hepi dpt kuar.. jalan-jalan cari makan.. tu yg dia nyanyi yer.. haha..

my hero..  

snap dkt skit muka baby Eyna tgh tido.. 
pagi nanti time org tido dia bangun lak..
takpela.. mama dgn Eyna jd rukun tetangga jaga umah yer..

ishhh Echa ni intai org sebelah makan yer..
terpaksa la duduk kat luar sbb kat dalam dah penuh..

lepas makan terus balik umah..
si kakak sibuk ajak gi funfair.. nasib baikla ujan malam tu.. selamat..
:)

Monday, April 11, 2011

Yahoo!!

Lama tak merapu kat sini. Rindu rasanya. Ni gara-gara laptop yg dah biol.. bengong..  Mula2 rosak grafic card, dah antar repair makin banyak lak rosak. Tensen tul.. Nasib baikla ada PC kat umah. Tp, tak syokla sbb kena duduk statik je. Takleh baring2. PC kat bilik atas. Biasa lepak bawah je. Kalau nak naik atas tu mmg malas tul nak lama2.

Lama tul dok memerap mmg la boring. Ikutkan mmg patut pantang lagi tp abis pantang awal okla kan.. hehe.. Tp, makan tetap pantang lagi. Bukan pantang tengok tau.. Tp, mmg tak berani lg nak makan. 

Hari sabtu lepas baru rasa nak kuar. Rindu nak gi restoren faveret kami yg ada share tu.. "Al-Taqwa".. huhu..

Baby pulak mmg time tido dia terbalik lagi. Memang tido jela. Time nila syok nak bawak jalan kan.. Kalau bawak tgk wayang.. best gak ni.. tutup je telinga dia.. haha..

Malam tu lak family hubby ajak gi makan luar. Last minute lak tu sbb aku plan nak makan kat umah je sbb ada pasar malam. Lantakla.. ikut jela.

Ktorg makan di Rodeo Steakhause, Prima Sri Gombak. Sebenarnya lama dah nak ajak hubby makan kat sini. Tp, tak berkesempatan langsung. Sekarang, dapat makan dgn family hubby.

time datang, dorg sume dah abis makan.. sedeynya.. terus mood makan takde.. sian lak kalau dorg kena tunggu

 Fish n Chip utk aku.. seperti biasa mmg aku takkan abis makan.. cpt muak..

 Lamb Chop utk hubby..

 Nasib baik adik iparku, Eira order yee mee kungfu ni. kalau tak mmg aku tak makan kot.. tak suka org menunggu kita makan. kesiaannn..
ooh ya.. yee mee ni sgt tak sedap sbb rasa hangus lor..

Keseluruhannya, makan kat sini rasanya biasa-biasa saja.

Lepas tu. ingat nak terus balik umah tp Echa tuntut nak ke pusing-pusing. Apa tu pusing-pusing? Funfair la.
Layan jela. Sian lak dh seminggu dia asyik taye bila nak bukak.

Echa dah ready nak terbangkan helikopter ni.. yeaaayyy..
  
nasib baik ada seat kt sini leh la duduk dgn eyna..

sukanya Echa dpt gi sini..
dkt sejam gak dia layan sume games.. cuma umah antu je dia xmasuk..
tangan aku pun dah lenguh pegang baby ni..
dgn adanya funfair kt sini.. alamatnya tiap2 malam la dia merengek nak ke sini..
alahai Echa..

Saturday, April 2, 2011

Lawatan Geng Opis

1 April 2011 (Jumaat)

Salam.. 

Sihat ke sume? Sejak 2 hari ni perut xbape best. Asyik2 ke toilet. Pdhal bkn makan apa pun. Sup sayur je.  Taktau la pasal apa perut ni meragam.

Semalam, geng2 opis datang melawat. Setelah 2 minggu berjanji baru semalam mereka berkesempatan menjenguk aku dan baby. Kol 12.30 tgh baru dpt msg yg mereka on the way. Ini April Fool ke apa ni? Kebetulan mak mmg tak masak dan aku pulak tak sihat, sempat kol abangku, angah mintak tolong belikan kek @ kuih. Kalau bgtau awal leh la masak2 skit kan..

Sian dorg.. jenuh mencari rumah mak aku tak jumpa. Terpusing2.. terlajak jalan.. Kol 1.15 ptg baru sampai.

Ini la di antara member2 baik aku kt opis..
Ada lagi 3 org yg tak dapat dtg. 
U all dtg ni dah terharu sgt dah. Ingat gak korg kat aku ni yer..

 
Jamu kek pisang dan roti tuna je. Korg lapar yer.. t p ttp control makan.

 



Antara gift yg dorg bagi. Thanks all..
Kol 2.00 ptg br dorg gerak blk..
Macam biasala, kakak baby, Echa dh bukak sume baju2 tu..
huhu..