♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, March 24, 2011

Seksanya..

Arrrrgghhh.... Boringnya berpantang ni. Dah biasa berjalan sana-sini, malam-malam berjalan, gi ngeteh, dok umah je memangla sengsara jiwa dan raga. Rasa kalau dapat kuar lagi cepat baik kot. Pikirkan baby, tak jadi la. Pantang di dalam  arus kemodenan ni cara pantang pun dah moden. Nasib baikla mak pun bukan kuat sgt pantangnya. Pantang pun still berfb dan berblogging lagi. Tu je pengubat kebosanan.

Cuma wajib pakai stoking, jalan kena slow2, bengkung kena pakai, tiap2 pagi mandi air serai wangi,  bertungku dan berurut. Semalam dah abis sesi mengurut dgn makcik jiran sini. Rasa ringan je badan. Pilis dan param aku beli kat kedai jamu. Tp, pakai 2 hari je. Hehe. Makanan lak aku sendiri yg nak sup sayur. Rasa tak lalu nak makan kuah lain. Sebelum pantang ni pun, mmg aku sgt suka sayur-sayuran. Tak kisahla sayur apa pun. Tunggu misi klinik tak dtg-dtg. Dalam masa 10 hari, misi akan dtg melawat 3 kali. Dua kali dah lepas sabtu ahad tu. Cuma tnggal sekali je. Kang kalau dia dtg aku takde, marah lak. huhu.. Baby pun nampak kuning je. Kalau cuaca pagi ok, hubby akan jemur baby. Tp, tgk baby aktif. Tak tido pun dan kuat menyusu. Ptg semalam 2 jam dia berjaga. 

Dah ada pengalaman, yg kedua ni aku rasa sihat dan bertenaga. Dah boleh uruskan diri sendiri. Tak nak menyusahkan mak. Mak pun bukan sihat sgt. Tadi pun first time mandikan baby sendiri. Saja je sbb aku dah tak sabar2 nak balik umah.. Nak uruskan kakaknya lagi. Nasib baik kakaknya, Echa nak tinggal di umah neneknya. Takdela siang mengganggu adiknya nak tido.Tupun payahnya nak pujuk. Malam td, sibuk Echa ajak jalan-jalan tgk lampu. Alahai, sian anak mama ni. 

aYna naFeesa
hari ni 8 hari..
dia tak byk ragam..
 nangis pun xde sgt..

5 comments:

~ Mummy Gee ~ said...

ni nak panggil apa pulak? aina or ecah gak...heheh

Ayu said...

ooo.. ni panggil eyna. wahh..

Ayien Azreen said...

cepat la balik umah bonda di sri gombak... tak sabar nak jumpa eyna... mau ku cubit2 pipinya...

Anonymous said...

woit...cik ayu...time pantang best tu..cuti segala 2 bulan....cik som nie kat opis tersenguk2....ko sedap jea eak...landing cantik punya ngan baby...

Ayu said...

pembetulan tu cik som.. 3 bulan daa.. tp kejap je 3 bulan tu kan.. sedar2 dah keje balik.. tu yg malas tu.. huhu..