♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, February 28, 2011

Rambut oh Rambut

Sabtu lepas, gi gunting rambut sbb dah panjang. Tebal lak tu. Berombak gitu. So, pikir nak bersalin masa kat labour room nanti sure aku akan berpeluh giler mcm time Echa, so nak trim skit la rambut ni. Masa dalam pantang pun aku akan kuat berpeluh. Rambut mengerbang je.

Pegi la kat salun rambut yg biasa aku pegi ni. dah lama tak gunting rambut kat sini sbb selalu dtg utk cuci rambut. Syok sbb kalau stress keje, mmg aku akan dtg cuci rambut kat sini. Release skit dan pening kepala pun kurang. 

Sebenarnya aku penah terkena time gunting rambut kat sini. Tp dgn pekerja dia dulu. Tgk kakak tauke salon ada, leh la gunting rambut kat sini.
Aku : Nak gunting rambut skit je kak. Pastu nak kasi nipis sikit belah bawah
Kakak kedai : Nak leh ikat gak ke?
Aku : Aaah.. leh wat sanggul lagi nanti nak pantang leh wat sanggul
Kakak kedai : Ooo.. ok

Kakak tu pun start la gunting sambil2 layan customer yg nak order cadar la, tgk sandal la.. aduyai.. kakak ni ingat ke tak ekk apa yg aku nak ni.

Mula-mula mmg ok tgk dia gunting still bwh telinga lagi.. Tp, bile dah rancak borak dgn aku, lama2 jd pendek lak. Pulak tu dia dh buat layer dr atas sampai bawah. 

Aku : Ehh.. akak.. ni dah pendek sgt ni. Takleh ikat kalau camni. Saya nak pendek skit je
Kakak kedai : Bole ikat lagi ni  (Tp tgk muka dia mcm dah serba salah)

Dan kesudahannya, abisla pendek rambut aku ni. Betul2 bwh telinga. Nak ikat pun skit je. Sanggul lagi la jgn harap. Waaa.... nyesalnya... Malas nak ckp apa2.. bayar RM12 terus kuar.

Puyela nak tunggu rambut panjang nak wat rambut macam Lisa Surihani tu. Ingat nak wat lepas pantang la. huhu..:p


Ngadu kat hubby. Tula dia dah offer nak tolong guntingkan, aku yg taknak. :(

3 comments:

Ayien Azreen said...

aku tau ko g gunting kat mana... mesti kat kedai warna merah tuh... kitaorg dah blacklist kedai tuh lama dahhh... huhuhu

Ayu said...

betul.. betul.. mmg blacklist pun utk gunting rambut.. tp kalu takat nk cuci rambut tu ok lagi la.. haha..

Anonymous said...

Aw, this was an incredibly good post. Finding the time and
actual effort to produce a really good article… but what can I say…
I procrastinate a whole lot and don't seem to get anything done.


my website Las Vegas Kenmore Repairman