♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, February 21, 2011

Bubur Pulut Hitam

Tekak ni teringin nak makan bubur pulut hitam. Asyik teringat2 dan sebut2 kat hubby. Selalu makan bubur kacang hijau je. Beli kat pasar malam, tapi rasanya manis dan kembang sgt pulutnya. Buang kat tong sampah jawabnya sbb takde pun yg sudi makan.

So, aktiviti semalam buat bubur pulut hitam. Tak penah buat tapi sbb dah nak makan sgt, try buat gak. Kena la merajinkan diri. Tengahari aku dah ke dapur. Tak masak pun utk lunch sbb kenyang lagi sbb breakfast kol 11.00 pg.


 Ni la hasilnya. Okla. Cuma pekat sgt. Asyik kena tambah air je. Pastu nak kena tambah gula lak.
Puasnya hati dah dapat makan..
 
Petangnya kakak call nak wat birthday anak lelaki dia, Adam. Cantikla sbb aku pun wat bubur banyak. First time wat tak tau budget banyak mana beras pulutnya. Sekali penuh seperiuk la. hehe.. 

Angkut la bubur ni kat umah mak. Sebelum tu antar skit kat umah mertua. Rasa macam nak bg kat jiran2 kat sini je. haha.. Ceh.. mentang2 la hasilnya menjadik. Tapi tak jadi sbb jiran sume takde. huhu.


 
 Kek birthday Adam ke-5 tahun..
 Hepi birthday Adam..

 
 Sepupu2 Echa..
 Wat utk adik-beradik jek..

 Echa dgn Adel.
 
 Hero yg tersgtla lasak..
Kejap je dh 5 tahun anak buah acik ni..

 
 Echa pun tumpang skali tiup lilin..
 
 
 Aksi2 Echa yg makin lasak dan menganas.. Alahai Echa..

 
 Malu nak amik gambar menu ptg tu sbb biskut je. haha.. nasib baik ada bubur pulut hitam kan.. Ingatkan ada KFC ke..Pizza ke.. Tp, sbb dorg baru blk dr kenduri kt puchong dan last minute nak buat tiup2 lilin sempat beli kek jela..
 
 Bergambar dgn mak..
 
 
 Dgn hubby..

 
 Dgn mak dan abah..

1 comment:

Ayien Azreen said...

woohoooo... apsal tak sampai kat fasa 10????