♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Saturday, January 29, 2011

Wedding @ Kelana Jaya

Weekend dtg lagi. Minggu lepas hubby takde. So, minggu ni nak jalan puas2.  Pagi2 lagi aku dan hubby bangun. Kemas2 umah. Echa pun sibuk bangun awal gak. Ok.. sume dh bangun, kol 9 pg dh breakfast kat taqwa. Selalunya nak dkt kol 11 pagi baru breakfast.
 
Plan arini nak ke The Mines. Tp, mertua kol ajak gi wedding kawan dia kt kelana jaya. Aduh.. aku dan hubby takleh dgr klu ada jemputan kawin ni. Pantang betul... Pantang diajak. hehe. Tergugat iman terbayangkan nasi beriani, ayam masak merah... mmg takleh nak menolak.. huhu.. Takpela.. plan arini postpone esok la. Mmg menantu sporting kan....

Kol 12.30 tgh ktorg dh ready. Mak dan abah amik kat umah. Mak aii.. jalan sume jem. Nak ikut jalan kuching, puyela jem tak gerak. Lari masuk DUKE. Kat jalan duta, damansara, sume jem.. Org dh start balik kampung kot.. 

Majlis ni kat Kelana Jaya.. Kat dewan melawati, tabung haji. Teringat2 je time antar mak dan abah masa gi haji dulu. Tp kali ni suasana dia berbeza. Kalau dulu penuh dgn khemah2, tp kali ni penuh dgn kete2.. 

 Mak dan abah mertuaku.. hehe.. gambar ni Echa yg amik..

 
Masuk je dah nampak kambing tergolek ni..
 
 Ada 2 majlis kawin kat sini. satu kat ground floor, yg ktorg pegi kat tingkat 1. taknak org konfius, banner ni byk membantu kan..

 
dalam dewan.. cantikkan pelamin dia..
 
muka ada senyum sbb ada makan.. 
kebetulan ktorg sume pakai tema purple.. sehati sejiwa lak..
ada rendang daging tok, ayam masak merah.. sedap..

 Echa pun purple gak.

 
Hubby yg kekenyangan.. rileks jap sblm sambung makan bubur kacang 
dan air teh tarik..

 
Layan Echa nak tgk kolam yg ada ikan besar. Mmg rasa nyaman je kalau wat majlis kat sini.

Pastu terus balik dan menghadap jem lagi. Kol 3 ptg sampai umah hubby dan echa dah ngantuk terus tido. Aku je yg tak ngantuk.. Tu yg leh terus update blog tu.. hehe.. okla.. laparla pulak. Nak wat minum petang lak.. Jumpa lagi.. Assalamualaikum.. ;)

2 comments:

Mama Janet said...

Wah cantik ye..sedondon n mak dan bapak mertua

Ayu said...

tula c.mek .. leh sama kaler lak..