♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, January 5, 2011

Memori di Langkawi - Part 2

Sambung lagi citer Langkawi ni. Jgn la bosan lak yer. Mmg kami suka amik gambar. Hubby pun asyik2 suh posing je. Huhu..

Hari ke-2, awal2 lagi dh breakfast terus ke Makam Mahsuri. Kan jd tourist guide kan so kenala bwk pelancong ke sini sbg pengenalan Langkawi kan.. haha..


Layan gambar jela. Nak citer penat lak nak taip.
 


 
 
 
  Pandai kan Echa posing..
 
 
  
Kemudian, kami ke Telaga Harbour utk amik gambar.



Baik2 Echa pegang meriam tu..
Echa ni tiru je mama pose

Pastu plan nak naik Cable Car dah smpai sana leh tutup lak tempat tu sbb angin kuat. Kol 2 ptg mungkin akan bukak blk. Ada lg 2 jam camtu gi tmpat lain dulu la. Kami ke Telaga Tujuh. Aku dan hubby awal2 dh surrender taknak mendaki. Dulu pun ktorg naik smpai 1 level je. Biarla adik dan wife dia yg naik. Kami tunggu dalam kete jela.


Sewa keta Kia Optima RM150 sehari. Harga cuti sekolah. Echa suka la kete ni ada sunroof. Asyik2 kuar kepala dia. Dia kata watla kete papa camni.
 
Kemudian, kami ke Taman Buaya yang terbesar di Malaysia. Seronok gi sini sbb buaya dia pun besar2.


 Berani Echa pegang buaya ni yg dh diawet.


 Wisel bunyi tanda time makan rupanya. Keje yg menggerunkan. Bape gaji si tukang bagi makan buaya ni yer?


Kemudian ke Underwater World..


Alamak. tak nampak anak mama ni..


Hari ke-3, adik dan wife dia gi naik bot Island Hoping ke Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah and Pulau Singa Besar. Aku dan hubby tak ikut sbb tak berani nak naik bot time preggy ni. Lgpun dah penah pegi time honeymoon dulu. Teringin nak gi bwk Echa naik bot Mangrove Tour je gi Gua Kelawar, Fish Farm dan bagi helang makan. Kalau naik bot ni tak la berayun sgt sbb tak smpai ke laut tp dh mahal la skrg. Dulu time ktorg naik satu bot RM100 skrg dh RM200. Tak jadi la nak naik.

So, ktorg jalan2 anak beranak je ke Air Terjun Durian Perangin dan Telaga Air Hangat.

 
kat Telaga Air Hangat tgh ada renovation nak besarkan tempat tu.
 Bawak Echa mandi kat Tanjung Rhu.. 

 Oppss.. bukan nak amik pun gambar hubby nak amik gambar 2 org minah salleh tu je.. hehe..

 
Hari ke-3 baru dapat naik tp puyela panjang giler beratur. Lenguh kaki ni.. Gagahkan juga memanjat tangga nak gi jambatan.. Semput.. 
Oh yer.. Nanti ada nak wat renovation kat Cable Car. Dorg tutup start 5 Januari 2011 sampai bile taktau la..

 
 Echa tgh bagi ikan makan..
 Malam New Year pihak hotel wat dinner.. ktorg tak tunggu bunga api pun. Melalak karaoke.. Huhu.. 

Petang hari ke-3 tgk matahari terbenam kat Pantai Cenang.. nak romantik2 la pulak..

 Sebelum balik celebrate dulu besday adik ipar pada 2 Januari 2011.. Hepi Birthday Mak Usu Nana..



Dah kat airport Langkawi nak balik KL.. Ala.. cepatnya masa berlalu kalau bercuti ni. Tak puas rasa nak berjalan sbb rasa rushing. Tak byk pun barang ktorg shopping. Cuma coklat, set teko (tapi pecah satu cawan. leh saman air asia tak?) dan baju t-shirt je..   Pasni plan nak ke mana lak yer? Gi Hong Kong pulak la sbb nanti ada org akan ke sana leh jd tourist guide.. huhu..

4 comments:

Mama Miraki said...

huhuhuhu bestnya makan angin...lama tak pi langkawi....Pualau Dayang Bunting tak pegi ker...kot2 pengantin baru nak gi ker...hehehehe

Mama Janet said...

Idaman suri tak pegi, tuk menambah koleksi corell

Ayien Azreen said...

uhuk-uhuk... gatal pulak tekak den...

Ayu said...

c.nab: pengantin baru pegi ktorg je tak pegi dh pegi sekali cukupla.. huhu..
c.mek: pegi. beli set teko kat idaman suri la tp pecah satu cawan..
pn ayien: uhuk2... nak kumpul duit ni.. jd yer.. uhuk2..