♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, January 31, 2011

Jalan-Jalan The Mines

Salam..

Hujung minggu yang sejuk. Sepanjang hari hujan. Syok kalau dapat baring2 kat katil kan. Tp, bosan lak kalau tak ke mana. So, kami ke The Mines. Lama tak gi sana ada dkt 4 tahun kot. Tiba-tiba rasa nak ke sana nak naik Mines Cruise dan bwk Echa main kat Splash Park.

Sampai sana pas lunch KFC tgk ke kaunter Mines Cruise tapi tutup la pulak sbb hujan. Hmm.. nampak gaya mcm hujan ni takkan berhenti. Bwk Echa jalan2 main games dulu.

  Aksi2 Echa.. hepi, ngantuk, boring pun ada.. huhu..

Abis dah satu shopping mall ktorg pusing. Taktau nak gi mana dah. Nak gi Splash Park pun tutup for maintenance. Mungkin sbb hujan gak kot.

Kol 2.30 ptg ada show Looney Tunes family. Layan jela..


 Syvester, Bugs Bunny dan Tweety,. Kan tahun ni tahun arnab..

 
 Suh amik gambar dkt2 dgn kartun2 tu Echa takut.

Pastu turun ground floor tgk kaunter Mines Cruise tutup lagi. Hujan rasa takla lebat sgt.

Tak dpt naik amik gambar jela

Akhirnya nak dkt kol 4 baru dpt naik tu pun yg Greanary Park je yg boleh. Tp mahal.. 15 minit RM22 (dewasa) dan RM17 (child). Naik jela sbb Echa dah sibuk nak naik bot.

 Hubby yg rajin layan ktorg.. tq abang..
 
 
  Echa hepi dpt naik bot..
 
 
 Seronoknya Echa bagi makan ikan dan swan..

 
 Ada biawak yg sgt besar.

 Di depan rumah seorang menteri yg ada bot. Bestnya ada bot sendiri kan..

 Basah baju ktorg sbb tempias hujan. Patutla dorg tutup kalau time hujan.. huhu..

  
 Dah abis pusing2.. kejap je rasa 15 minit. Tak puas.
Tu jela aktiviti ktorg weekend lepas. Walaupun hujan tak henti2 tp dpt juga berjalan2.

No comments: