♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Saturday, December 31, 2011

31/12/2011 (' ' , )

Penghujung tahun 2011. Hampir jam 2 pagi. Takleh tido. Tak ngantuk lak mata ni. mungkin sbb memikirkan ada big event petang nanti.  Takde apa nak buat. Nak masak-masak pun tunggu pagi nanti la. Kang cpt basi. 


pasal ni la yg wat aku tak leh tido ni
risau pk macam-macam
lepas zuhur nak wat majlis doa selamat. dah jemput jemaah surau dtg
petang lak nak celebrate birthday puteri sulungku, Echa
birthday mengalahkan anak nak kawin
pasang khemah lagi.. risau ujan, umah kami kecik je
sian lak tetamu yg dtg kalau ujan

menu??
yg pasti macam-macam ada..
citer lebih-lebih ni bkn nak jemput pun kan.. huhu..
alaa.. ni utk sedara mara, kwn rapat dan jiran dkt2 je.
goodies bag pun buat sikit je.. risau je tak cukup.

Balik Kampung Johor I Bertunang I Makan-Makan # Part 5

Lambatnya nk setelkan part Johor ni. Bz sgt. Tak sempat nak ngadap lappy ni. Okla, ni part last la. Citer syok sendiri je. bukan citer apa pun. kalau bosan tak payahla baca yer.. huhuhu..

 


Dalam on the way balik tu masa kat highway, duduk kat belakang jadi mem dgn di kecik Ayna, tetiba je aku teringat satu benda then taye kat hubby.

aku : "abang, arini 26hb kan.. bukan Arif kawin arini ke?'
hubby : Ya Allah! yela.. camne bole lupa lak ni.
aku : "kita tukar baju jela kat hentian mana-mana. baju budak-budak ada lagi. nasib baik ayg bawak jubah"

Aiii.. bole lak terlupa kami ada jemputan kawin kawan hubby, Arif kat Bukit Mahkota. Patutla hati ni nak gerak awal. rupanya ada hikmah disebaliknya. Syukur sgt. Kwn baik hubby tu... Time kami kawin, dia dtg lepak lama takkan time dia kami tak dtg lak. Tula, mmg ikut plan kami nak balik Ahad, tp dah disogok dgn penginapan dan makan percuma, ni la jadinya. dahla hadiah arif kat umah. Hadiah bagi kemudian jela.

Nasibla aku bwk spare jubah. Nak pakai balik baju kurung semalam mmg tak lalu kot... seharian pakai baju tu bau pun dah lain.. Kami tukar baju di petronas hentian Seremban. awal lagi pun time tu. baru kol 12.30 tgh.  Ngam-ngam sampai sana kol 1 ptg. Leh lak sekali dgn kawan-kawan hubby.




Arif dan Nisa



abis dah kisah aku di johor.. puyela lama nak abiskan citer ni.. mmg best sgt holiday kali ni.. berkumpul dgn sedara-mara di Johor, ke Muar dgn abang aku, terlupa wedding kawan sendiri.. macam-macam la.. 

Thursday, December 29, 2011

Balik Kampung Johor I Bertunang I Makan-Makan # Part 4

Sistem HRMIS kat opis ni agak lembap tahap kura-kura. Meh aku sambung lagi citer aku di Johor Bandar Maharani sambil tunggu sistem ni running.

Seawal pagi aku dah check out sbb tak sabar dah balik KL. Malas pulak nak balik hotel baik terus cabut je. Angah ajak makan lunch sekali nak makan nasi beriani, tp kami nak gak balik pagi. Breakfast di Tanjung Emas. Aku order bihun soto.. yummmm... sedap gak layan breakfast kat sini.

Pastu jenjalan kat situ.
 
 Echa suka dapat main dgn kakak dan abang sepupu dia

 
 ada playground utk budak-budak

agak-agak kalau pak ngah kasi lepas je budak ni biar dia turun sendiri ada berani tak?

 paras air sungai sampai nak naik kat tembok ni

hubby dan Echa

dgn anak-anak sedara yg dah besar belaka
macam adik-beradik la pulak.. hehe

 dgn SIL
 fuhh.. angin kuat
26 Disember 2011...
tetiba teringat lak detik mendukacitakan dunia tanggal 26 Disember 2004
tsunami..
kami pun tak lama kat situ.. takuuutttt..


ehem.. ehemm..
amik gambar gedik-gedik bole? 
tak bole tahan nak gelak bila pose camni..

 luv him so muccccchhhh.. muaahhh..
 poster ombak rindu 2 akan datang... huahuahua...
saja wat besar-besar
eksklusif ni u oll je yg terawal dapat tgk ni..

 Echa dgn Kak Shameen

 Ayna suka dapat main benda ni

Lepak situ tak lama sbb makin lama ribut makin mengganas. Terus balik KL je. Angah dan family nak balik petang-petang. Takpela. Dah puas rasanya berjalan-jalan. Rindu dgn umah, bantal, katil sendiri.. Tapi, aku dan hubby lupa sesuatu yang penting.. apakah itu? nanti sambung lagi la.. nak key in sistem sat..


Wednesday, December 28, 2011

Balik Kampung Johor I Bertunang I Makan-Makan # Part 3

Nak sambung lagi citer kat Johor ni. Kejap je part 3. tgk blog untie² mamamiraki dan mummyGee sampai part 9 dan mungkin sampai part 20 kot. aku xreti nak celoteh panjang². takde mood dan kurang masa pun ada gak. sambil masukkan penilaian prestasi tahunan dalam sistem HRMIS yg lembap sambil tu mengarang blog.

Dapat panggilan dr angah, abangku yg sulung. dia dan family ada di muar nak jenjalan makan-makan mee bandung dan asam pedas. Sebelum tu dorg dah tido di ayer keroh, melaka. dia ajak kami join dorg. dia baik dgn hubby. ada la geng dia.

okla, tgk hubby macam dh kekenyangan dan telah disogok dgn penginapan dan makan minum ditanggung kami pun setuju nak join dorg. 

Penginapannya adalah di sabar awok resort. hehe.. ala, dkt dgn umah makcikku MamaJanet. Hotel kat Muar sume dah penuh. ni jd last choice la. search kat internet nampak website sabar awor resort ni. SIL kata dalam gambar macam cantik, tp bile sampai.. tersgt la cantiknya..  biasala nak promote hotel mestila cantik. tak kisahla asalkan bole lelapkan mata dan tido malam lena.

ni la bilik superior RM90
ni yg bangunan baru setahun jagung
yg bilik standard RM60 kat bangunan lama
bolehla utk tido


Kalau dah ke sini wajib makan seafood kat Sabak Awor. Kol 7.30 malam terus ke sana. Puyela ramai orang malam tu sampai takde parking. Melilau cari parking kejap je dh dapat.

dgn anak sedara Nabil


makanan pun sampai lambat sbb terlalu ramai orang
air pun kami dah abis makan, baru sampai
nak marah gak rasa tp bile nak bayar bil murah je terus tak jadik nak marah..

lepas makan terus balik hotel sbb dah kekenyangan dan penat sgt. Malam tu tido amatla lenanya. Esoknya pagi² terus siap² nak balik KL. Tak sabar nak balik rumah. Sebelum tu breakfast dulu kat tanjung emas.



kat area hotel

depan bilik standard

kat sebelah hotel ada jeti
sini tempat utk memancing, karaoke
ramai gak yg mancing kat sini
tgkla tu air sungai tgh pasang
 naik sampai ke atas

hasil tangkapan pemancing kat sini, udang dan ikan apa ntah..

uhhh.. angin kuat giler time ni..


sambung lagi la.. nak balik dah.. :)

Tuesday, December 27, 2011

Balik Kampung Johor I Bertunang I Makan-Makan # Part 2

Sambung lagi citer majlis bertunang. Kami berkonvoi ramai-ramai ke simpang renggam. Memasing pecut kat highway kot.. berkumpul di Tol Simpang Renggam kemudian berhenti rehat di satu hentian tu. Awal lak smpai kol 1 ptg. majlis start kol 2 ptg. Apalagi kami shopping kat Perusahaan Zainab kepunyaan cik nab @ Mama Miraki.. ehehe.. takdela.

 ramai-ramai serbu kedai ni
kt luar kedai ada tester macam-macam
perut lapar jd kenyang sbb makan makanan tester tu, tp tak beli pun..


 adik ipar, Eija dan Ayna

Dkt kol 2 ptg baru kami bergerak ke umah pihak pompuan. Mula-mula risau je cmne la keadaan umah belah sana. Boleh ke nak parking kete yg byk ni? Muat ke ramai-ramai nak masuk kat umah? hehe.. Tp sampai je tgk rumah pompuan besar cantik. Kawasan pun lapang cukupla untuk parking kete.




 makcik @ Kak Kay sdg sarungkan cincin ke jari bakal menantu, Sheera

 MummyGee, Mama Miraki dan Kak Kay bergambar dgn Sheera

syasya dgn bakal kak ipar

 ayu sungguh si sheera ni
merampas takhtaku sbg ayu la sgt.. huahuahua
teringat zaman aku bertunang dulu
sama la kaler baju kita


 echa dgn aliya


 dah abis majlis baru bole amik gambar
sume sporting
heip, malu-malu lak dorg ni

 we just engaged
moga kekal sehingga ke jinjang pelamin

 dgn makcik, Cik nab @ MamaMiraki

abis da majlis
selamat sudah
mana yg umah area johor mereka terus balik umah
yg tnggal di KL, balik kampung la esoknya baru balik
aku?
hmm.. plan mmg nak blk tp dpt panggilan pemenang bertuah
penginapan dan makanan percuma
so, plan blk KL terpaksa dilupakan