♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Sunday, December 5, 2010

Latihan Kebakaran

Salam.. Lama tul tak post entry kt dlm ni. Bukan apa, skrg ni kalau balik umah mesti terus tido. Mmg tak dpt nak berfacebook atau update blog. Cepat betul letih. Cuma kat opis jela lehla tgk2 fb kawan2 dan sedara mara ni.. 

Nak cite pasal latihan kebakaran ni. Masa kat sekolah2 dulu selalu je kan wat latihan2 cmni. Tapi mmg x bgtau tup2 dgr bunyi krringg.. kriiingg.. Cikgu suh beratur pastu bergerak dlm barisan kan.. hehe.. time tu xreal sgt sbb cuma berkumpul kat kawasan lapang je.

Minggu lepas kat opis ada wat fire drill ni. Dpt makluman dr pihak management opis seminggu awal. So, mmg dh set dgn officemate nak turun 5 minit lebih awal. Yela. Ktorg kat tgkt 10, jenuh tu nak turun guna tangga. 

Aii rupanya kat bwh dh penuh dgn staff2 dr company lain gak.. tp takkan la nak dok sini je. Taye kat abg management tu, leh ke tnggu kat sini. Dia ckp, "La, awalnya turun nanti kalau bomba nampak ramai dh berkumpul kat bawah ni dorg gak yg kena marah. Cam yg preggy ni tunggu je kat Lif Bomba".. Pulak dah. Kalau camtu takyah la bgtau kan.. Baru suspen..

Takpela.. malas dh naik balik. ktorg pun lepak kat cafe sebelah opis. setengah jam pastu dgr bunyi siren. ramai rupanya staff kat bangunan ni. Time ni la baru nampak betapa ramainya org dalam satu bangunan ni. Opis aku je yg gomen yg lain sume swasta. Dorg sume beratur ikut company masing2. ktorg? huhu.. ingat nk beratur gak nanti apa lak bos ktorg ckp. tp Timbalan Ketua Pengarah lak dtg minum sama2. Dia kata takyahla kte dok sini je.. Okla tu kan..



Tengok tu skali 3 lori bomba dtg..
Jem kat jalan depan tu sume nak tgk..
 
Sempat lagi posing ni..
Tak menurut arahan tul la..
Org suh berkumpul kt tmpt lain.. kat sini ktorg berkumpul

Ada JPA3 skali.. mmg betul2 tau ada kakak yg sakit.. asma kot..
setengah jam je latihan ni..
pastu kenala sambung keje blk..

No comments: