♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Saturday, December 18, 2010

Kepulangan yang dinanti

Lambat nk tulis post ni. Tersgt2 sibuk.. 

-16 Disember 2010- Hari2 memangkah di kalender menanti tarikh itu. Sbbnya mertua blk dr mengerjakan ibadah haji. Slip kertas kecil yg menunjukkan tarikh pergi dan balik ditampal pd peti sejuk umah. Ari2 tgk pukul bpe dorg akan smpai ke KLIA. Kol 12.30 mlm mereka dijangka tiba kt klia. Dpt msg dr mereka kol 4.30 ptg mereka dh kt dlm flight. Takdela delay. Aku mmg dh apply cuti sbb nk ikut gi KLIA. Skali utk cek up kt klinik dan wat persiapan wedding adik pd 18 dis 2010.  

Kt opis keje bertimbun2 sbb nk uruskan Bengkel Team Building di The  Regency PD. Kecewa tak dpt join sbb time tu wedding adik. Nak wat cmne adik lg penting kan. Keje tu tak selama2 nya kte di situ. Blk umah pas amik buah hatiku Echa terus tido sbb penat sgt. Hubby yg baru smpai dr Terengganu nak gi main badminton lak. Aiii.. ckp dgn hubby kang ngantuk nak drive amik mak abah kang.. Ckp dgn Echa ibu nk tido lu, pas abis Mr Bean Echa kejut yer. Kol 10.30 mlm Echa kejutkan aku suh tukar baju nak gi amik nenek. Mmg leh harap la Echa ni. Hubby blk kol 11.15 mlm tgk ktorg dh siap. 

Kol 11.30 mlm baru kuar. Amik adik2 hubby dulu. Pegi dgn 2 kete. Mlm2 pun byk kete kt MRR2 ni. Kol 12.30 mlm ktorg smpai di KLIA. Sunyi je kt parking tp bila kt terminal ramai gak org. Mak dh pesan jgn smpai awal sgt. Hehe.. dh lewat ktorg kuar, tp smpai awal gak..


1.17 pagi sampai? 
ktorg gi makan dulu kat Burger King..
sume kelaparan..


Muka2 hepi sbb mak abah nk balik..

Hubby dgn adik dan abg ipar.

Nenek kat ne? Echa dh smpai ni..
Byk kali tgk skrin ni..
Flight dr Medina sampai kol 1.40 pagi..
Delay lagi..



Amik gambar dulu dgn hubby..

Mana mak abah ni?
Sume ruang dh penuh..
Tinggal celah2 ni bolehla.. hehehe..
Dr jauh nmpak dh kelibat2 baju putih..
Time ni dorg dh smpai cuma tggu nak amik beg.

Ramai dh kuar, tp xnampak lagi mak abah.. 
Kol 3.05 pagi dh nmpak dorg kuar..
Dorg kuar skali dgn Sharifah Aini la..

Syukur alhamdulillah dorg dh selamat sampai..
Kali ni hati sebak sbb gembira.. 
Yeeeiii.. dh cukup korum nk jln2..makan..ngeteh..
 

Echa berkepit je dgn neneknya..
Nmpk je nenek bertalu2 dia cium pipi..
Time ni mengalir air mata sbb hepi sgt..

Singgah di Nilai nak gi toilet sebenarnya tp mertua ajak turun. hehehe.. dorg dah lama tak mkn nasi lemak. Abah pun lama tak minum teh tarik.


Dlm kete mmg byk kali tertido tp gagahkan jua mata ni sbb nk temankan hubby. Kol 4.30 pg smpi umah mertua angkat2 brg terus tak sabar2 nk tgk tilam kat rumah nk terus terjun.. Ngantuk gilerr... 

2 comments:

Mama Janet said...

sampai rumah tak kan terus tido.Tak geledah ole2 dulu ke....

Ayu said...

time tu dh xpk apa. sume pun terus zzzz.. Apa yg mak beli, terima jela. Tanda dia ingat kat menantu dia ni.. huhuhu..