♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Saturday, December 11, 2010

Injit-Injit Semut

Maafla.. ni cite ari khamis lepas. Dh lama dlm draft nk publish je ada je keje nak kena wat.  Sbb tensen nk ltk gambar je hilang sume. kenapa yer? Dh byk kali upgrade Mozzila ni.. Guna IE pun kdg2 ok, kdg2 tak.. Taktau la psl. 

Jumaat lps cuti sbb nk uruskan persiapan utk wedding adik. So, malam tu leh la berpoya2 kan.. Tp, xde sgt pun. Tgk wayang je yg mmg dh plan dgn hubby dr last week. Sbbnya ada citer baru kuar la.  Hujung2 tahun ni suka tau sbb byk cite best kuar.

Kat opis mmg byk keje dh ujung2 thn ni byk report nk kena wat. Plg tak suka time2 ni la nak wat taklimat la, seminar la, bengkel la.. Byk benda nk kena wat sblm kewangan ditutup atau tak cukup peruntukan dh..  Iiisshh .. Jenuh nk menjawab dan dgr leteran dr org2 kewangan ni. Dorg pun nak senangkan keje dorg gak kan.. Bulan ni la aku akan byk cuti sbb wedding adik dan holiday la lgpun cuti byk lagi. Bos pun ckp keje mmg takkan setel. So, khamis tu wat keje cpt2 dan mana tak setel tu aku mntk tlg org lain. Kali ni xcited skit sbb nak tgk ramai2 dgn adik-beradik hubby..

Berbalik pasal tgk wayang td, kol 5 ptg aku terus pecut blk sbb wayang start kol 7 mlm. Nasib baik ada adik ipar, Emi yg tlg belikan tiket. Biasala cite baru kuar takut dh full lak. Bole la rehat2 jap. Kol 6.10 baru ktorg gerak dgn sume adik2 hubby. Kak ipar, ayien dan hubby dia dh ke sana tgk cite lain dulu. Kol 6.30 ptg smpi sana terus beli pop corn. Xsempat nk klik2 amik gambar terus masuk. 


Dah agak mesti echa sibuk nak duduk dgn makcik2 dia ni.. menangis dia dlm tu carik makcik2 dia. Hubby pun bwk kuar tnggu mak long dan pak long smpi. Nampak je mak long dan pak long dia terus senyap dan dia pun dok dgn dorg. Sebelah ktorg je pun. Mcm tgk wayang berdua je sbb selalu ada Echa menyelit tgh2.. hehehe..  Sori yer mak long dan pak long Echa.. ganggu je korg nk ngk movie.


Cite 'Hantu Kak Limah Balik Rumah" ni mmg seram.. takutnya tgk muka hantu kak limah tu. Kelakar pun ada gak la. Echa mmg takut dgn hantu kak limah.. Kalau dia nakal ktorg ckp nanti Hantu Kak Limah dtg pastu ktorg nyanyi lagu yg kak limah nyanyi dlm tu..  Meh nyanyi ramai2 dgn serius  dan suara garau yer..


Injit-Injit Semut
Sape sakit naik atas..
Injit-Injit Semut
Sape sakit naik atas..



Pas abis ktorg terus kuar bayar parking. Nak gi makan lak. Lapar giler. Dah tak jumpa lak mana tiket parking ni. Biasanya mmg aku yg simpan dlm handbeg. tp sbb hubby pun bwk beg galas tepi dia tu, dia ltk je dlm beg dia. Dah hilang.. mngkin dalam wayang time hubby kuarkan hp. 

 Tgk ramai2, slalu tgk bertiga je.

Hubby yg hilangkan tiket parking..
Rileks.. rileks.. jgn panik..
Cool jela dh hilang nk wat camne kan..
Gi kat kaunter yg ada org jaga.. kena isi borang
aii.. dr kena byr rm1.00 dh kena bayar rm20.00 lak.. huhu..
 
Gi makan dkt area Batu Caves je.. restoran Pak Tam Corner..
 Amboi beria2 Echa mkn dgn mak long yer..
Tak kisah pun mama dan papa dia ni..

No comments: