♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, December 30, 2010

BBQ suka-suka

Yeeeyyeee... Malaysia menang Piala Suzuki.. Cayala.. Tak sia2 aku menonton dgn penuh semangat waja. Perdana Menteri kita pun dh isytiharkan yg Jumaat (31 Disember 2010) ni adalah hari cuti umum. Aku mmg dh apply cuti utk arini dan esok. Selamat cuti 1 hari aku.. ehehehe..
 
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan Jumaat ini (31 Disember) sebagai cuti umum sempena kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan pada kejohanan Piala AFF Suzuki 2010. - BERNAMA 

Mlm tadi ada wat aktiviti bakar-membakar sikit. Tiba2 adik iparku, si Emi ni rajin lak nk berbbq ni. Ni taktau la sempena apa.. Mungkin dah ada aura Malaysia akan menang kot. Ke sbb birthday mak pd 1 Januari ni.. Time tu ktorg takde, Emi lak dh nak balik UITM dah.. Ahh.. tak kisahla.. Part makan2 ni mmg aku suka walaupun makan skit jek.. Huhu..

Smlm half day sbb ada cek up kat GMC. So, kol 6.00 ptg ktorg dh ada kat umah mertua.  Dapatla hubby tolong. Hubby dan Emi nak bakar cepat2 sbb nak tgk bola. Kiranya bile time bola start, ktorg tgh makan la.

Sesi membakar bermula..

 
 Ni tukang sibuk.. Cepat yer Echa mama lapar ni..

Hasil malam ni.. Ayam, Ikan Pari, Sosej ayam dan
sata yg dipanaskan (hubby beli kat Terengganu)
Cukup2 utk ktorg satu family je makan..Tu yg tak ajak makcik-makcik tu.. hehe..
 
 
 Dimakan pulak dgn nasi lemak panas2 yg berlemak dan mabeles..

 Muka yg lapar giler.. Bile bola nak start nih?

3 comments:

Mama Janet said...

Ayu..mak cik2 yg selalu jadi tukang sibuk tu mesti jeles tgk n3 ni sbb ko org tak ajak kan..

Mama Miraki said...

Makcik2 yang tukang sibuk tu kan..malam tu semua tak de..sebab gi Stadium Bung Karno...tengok bola..hehehe

Ayu said...

yela.. tu yg xkisah pun tulis dlm blog tu.. tau dh makcik2 xde yg dtg pun.. huhu..