♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, December 30, 2010

BBQ suka-suka

Yeeeyyeee... Malaysia menang Piala Suzuki.. Cayala.. Tak sia2 aku menonton dgn penuh semangat waja. Perdana Menteri kita pun dh isytiharkan yg Jumaat (31 Disember 2010) ni adalah hari cuti umum. Aku mmg dh apply cuti utk arini dan esok. Selamat cuti 1 hari aku.. ehehehe..
 
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan Jumaat ini (31 Disember) sebagai cuti umum sempena kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan pada kejohanan Piala AFF Suzuki 2010. - BERNAMA 

Mlm tadi ada wat aktiviti bakar-membakar sikit. Tiba2 adik iparku, si Emi ni rajin lak nk berbbq ni. Ni taktau la sempena apa.. Mungkin dah ada aura Malaysia akan menang kot. Ke sbb birthday mak pd 1 Januari ni.. Time tu ktorg takde, Emi lak dh nak balik UITM dah.. Ahh.. tak kisahla.. Part makan2 ni mmg aku suka walaupun makan skit jek.. Huhu..

Smlm half day sbb ada cek up kat GMC. So, kol 6.00 ptg ktorg dh ada kat umah mertua.  Dapatla hubby tolong. Hubby dan Emi nak bakar cepat2 sbb nak tgk bola. Kiranya bile time bola start, ktorg tgh makan la.

Sesi membakar bermula..

 
 Ni tukang sibuk.. Cepat yer Echa mama lapar ni..

Hasil malam ni.. Ayam, Ikan Pari, Sosej ayam dan
sata yg dipanaskan (hubby beli kat Terengganu)
Cukup2 utk ktorg satu family je makan..Tu yg tak ajak makcik-makcik tu.. hehe..
 
 
 Dimakan pulak dgn nasi lemak panas2 yg berlemak dan mabeles..

 Muka yg lapar giler.. Bile bola nak start nih?

Thursday, December 23, 2010

Happy Birthday Anak Mama..Ibu..

~20 Disember 2010~

Genapla 3 tahun usia anakku Aysha Maisara. Kejap je rasa waktu berlalu. Dah semakin petah bercakap dan makin ligat perangainya buat aku jadi rindu saban hari. 

Lambatnya nk update blog. Dgn keadaan diri yg tak sihat dan demam kemudian dgn kesihatan Echa kdg2 demam kdg2 ok membuatkan badan ini letih dan terus tido. Demam sbb rindu kat hubby kot.. hehehe..

19 Disember 2010 lalu, Hubby cakap dia nak  celebrate birthday Echa sblm dia gi Terengganu pada 20.12.2o10. Seminggu dia akan berada di sana. So, hubby ckp apa kata kalau kite wat awal sehari. Cakap dgn hubby ok je kte wat dgn family abang dahla. So, pagi tu dh msg mak dan kakak ipar taye ada apa2 program tak petang.  
Tengahari tu lak dpt call dr Kak Lin yg dorg ada order pizza. So, dorg ajak join. Aiikk.. ckp dgn hubby alang2 tu beli kek skali sbb ramai sepupu2 Echa tak balik lagi. Beli la kek yg kecik je.

Time kt umah bonda..

Menu : agar2 coklat faveretku dan pizza..

Kek yg comel. Tak sempat tulis apa2 sbb rushing nk dtg sini.

Echa yg hepi dpt tiup lilin kek dia sendiri..

Berebut2 nk amik pizza..

Cutenya Echa mcm mama dia.. huhu..

Petang tu lak mak mertua kol dorg sume dah ada kat umah. Alamak, camne ni? Kek tak beli lagi. Echa pun baru tido. Mintak hubby beli kek dulu sementara nak uruskan Echa ni. 


Time kt umah mak mertua..


Menu : kek dan KFC. Hehe.. hubby beli kek yg sama jek..

Echa tiup lilin 2 kali tahun ni yer sayang..


 Sayang anak ibu.. anak mama.. anak papa.. Hepi birthday Echa.. Luv u so much..

Kalau ada rezeki mmg nak wat birthday Echa. Tp taktau bila masa yg sesuai..








Monday, December 20, 2010

Majlis Persandingan Apis ♥ Nana -Gombak (Part 3)


Banyaknya citer arini yer.. Arini cuti pulak tu Echa tido, boleh la update blog..
Sambung lagi episod sebelum ni..

 Tetamu yg ditunggu2 dh sampai..
Adik-beradik hubby..

 Nak amik makanan pun sibuk ktorg nk amik gambar gak
 

Mak dan abah mertua pun dtg walaupun lambat..
 
 Kak Long yg bertungkus lumus uruskan goodies bag

Bersama makcik dan sepupu..

Hubby pun tlg bg goodies bag..


 Pengantin yg kacak dan comel,, oppss yg comel tu kat nana.. hehe..

Ktorg pun nk gak bergambar dgn pengantin..

 
Dgn Kak Lin.. Sama tapi tak serupa sampai ada yg konfius..huhu..

 
Kakak arwah nenek. Bila tgk dia teringat kat arwah..

 
 Next tetamu yg ditunggu, Cik Nab n family... Tq sbb datang yer..

Echa hepi bila jumpa Amir.. Dr tak nak makan terus nak makan nasi.. Nak geng dgn Echa kena tau wat PEACE tau!
 

 Cik Nab dtg dh kol 3.15 ptg time tu dah tak ramai dpt la dok lepak dgn cik nab sekeluarga..

Sape tak kenal Cik Nab? Pengantin pun kenal sbb popular kat FB dan Blog kan..

 Dah abis majlis baru perasan takde pun gambar ayahanda tercinta,,
Nasib baik ada gambar kandid ni.. Alamak, sape yg gelak besar kat blkg tu?

 Sesi bukak hadiah.. Hadiah sape yg plg besar tu.. huhuhu..

Tu dia oven utk pengantin baru.. Rajin2 la buat kek ke biskut..
 
 Sian anak sedara yg sorg ni.. Masa majlis dia berkurung je dlm bilik sbb
 kena serang asma dan demam..
Pengantin kena bwk gi Hospital Sungai Buloh sbb dah masuk 2 botol air tak baik2..

 Dh malam baru dpt amik gambar kt pelamin ni.. Kesiaannn..

Penutup majlis.. bunga api..

Tu jela kisahnya.. Alhamdulillah majlis berlancar lancar.. Makanan pun berlebih2.. Mana makcik2 yg tak balik lg tu mntak bungkus sendiri je.

Majlis Persandingan Apis ♥ Nana - Gombak (Part 2)

 Sambung lagi cite.. byknya gambar nk kena upload..

Pengantin dah siap nak kuar..
Bersiap kat umah sini je.. 
Nasib baik umah tepi leh kuar ikut pintu tepi..

Dgn kawan baik, Shida..

Hubby pun tlg handle Echa ni.. Asyik merayau2 je..

 Alang dan Kak Lin

Deretan menu2 yang mabeles.. hehe..
Ada aiskrim tp lupa nk snap gambar..

Bersedia utk berarak.. Time ni flower girl dan boy dh wat hal.. 
Echa nak dukung la pulak..
 
Echa dah ok.. Dia lak sibuk nak jalan depan.. Slow2 jalan sayang..

Khemah catering
 

 Khusyuk je tgk org bersilat

Aksi2 silat.. Suspen je sbb ada guna parang..

 Bonda senyum je.. Sebelah tu makcik jiran sebelah umah.. mkcik ros..
 
Kompang dipalu pengantin baru..
 
 Pengantin bersanding di pelamin.. Echa ttp peace..

 Kakak pengantin ni over la..

Echa salam dgn mak usu nana.. Smpai berpeluh Echa ni..

Acara makan beradap

Dgn sepupu Nor..

Makcik sedara.. Dh lama tak berkumpul cmni kan..

--> Bersambung di episod seterusnya..