♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, November 4, 2010

::Panggilan Haji::

Cepat betul masa berlalu.. Semalam (3 november 2010) berangkatlah mertua ke Tanah Suci Mekah menjadi tetamu Allah. Segala persiapan telah lama dibuat. Awal2 lg dh apply cuti. So.. semalam dan arini aku amik cuti. Boleh je kalau smlm nk keje half day.. tp kang mertua penat lak nk jaga Echa. Kalau leh, nak la dia rehat..

Pagi2 lepas breakfast terus gi umah mertua meninjau persiapan akhir. Mata ni mengantuk lak so blk umah lu nk tido kejap sbb semalaman berjaga kerana Echa demam. Echa ni demam sebelum atuk dan nenek pegi lak.. 

Kol 4.30 ptg sampai umah mak, makcik2 ada yg dtg. Cik Gee, Cik Wan dan Batrisya serta Cik Nab, Amir dan bibik dh sampai. Tq yer tlg masakkan bihun goreng.  Ada gak kwn2 surau abah yg dtg. Kol 5.30 ptg pun ktorg gerak sbb lapor diri kol 9 malam. Cik Gee follow smpi sana. Cik Nab sbb hubby dia xde so xdptla follow sama. Sayu sgt bile dgr takbir dan laungan azan mengiringi pemergian mereka ketika mahu bertolak keluar rumah.

Nasib baik jln xjem sgt pun. Risau gak takut lmbt sampai. Kol 6.40 ptg dh sampai. Ada tu kol 8 mlm baru sampai. Suasana kt sana takdela padat sgt sbb ruang khemah yg ada tak penuh pun. 
Sebelum bertolak.. Sayu bile dgr takbir oleh Wak ni..


Dalam kete ke Kelana Jaya..


Sewaktu tiba di Kelana Jaya..

Amik gambar dulu.. 

Bwk bekal bihun goreng.. senang xyah susah2 nk gi beli..
Sedap tul sampai Echa mkn byk sgt..

Kak ipar dan adik2 ipar...

Iera dan mak..

dgn hubby..

 Cik Gee pun xlama kt sini sbb ada hal..

 Echa yg demam ikut sukati dia jek berjalan..
hampir wat separuh jiwaku pegi sbb tiba2 dia hilang dr pandangan
rupanya dia kt tmpt org jual belon dan mainan..
syukur..

 Tgk beg ni masa kt umah dh sayu hati..

 Slmt Jalan mak dan abah.. Semoga selamat pegi dan balik..
Time ni dh takleh nk kata apa dh..
Kami melambai2 sampai xnampak kelibat dorg lg..
dpt msg dlm kol 1.15 pg ni yg dorg dh berada dalam flight dh..
pastu ada lak flight lalu kt sini..
hubby pun ckp mesti mak dan abah dlm tu..

Terpikir lak klu aku dan hubby pulak yg berada dlm situasi itu.. Turn ktorg ke Mekah..
Time tu anak2 dh besar cmnila..

 Masa dlm perjalanan balik ke umah dh dkt kol 10 mlm.. 
ckp dgn hubby..

abg.. masa ni kite sedih.. tp 15hb disember ni time2 cmni gakla xsabar2 kuar umah sbb nk amik dorg blk kt KLIA kan.. 
Insyaallah..

1 comment:

MEK KLATE said...

Tak dapat g ngantor jadi ler dpt tenguk2 gambo