♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, November 1, 2010

Makan Steamboat::Jalan-Jalan

Semalam 30.10.2010, family hubby ajak mkn luar tp kali ni tukar angin,.. tukar selera. Makan steamboat lak. Aku dan hubby mmg kureng skit dgn stemboat ni. Tak penah pun makan kat restoren steamboat. Yong Tau Foo pun mkn pilih2 gak. Mcm biasa la, ktorg ni mmg jenis tak kisah pun.. Takde plan nk ke mana. So.. follow je.. huhu..

Destinasi kali ni kat Flaming Steamboat, Danau Kota, Setapak. Dkt dgn uptown je. Dalam kol 5.30 ptg ktorg gerak gi sana. 
 Steamboat Buffet RM22.80+
Kira murah gak la sbb mcm2 ada..

 depan restoren..

 Adooii.. blur jap time nk pilih.. Apa la aku nk amik ni..
 Mcm2 ada.. berderet2.. Ada udang, ketam, lala, ayam dll..

  
wat penat jek memikir nk amik apa..
tau biar dorg je pilih sbb masuk dlm satu bekas gak kan.. huhu..


 Ooo.. ada 2 jenis kuah rupanya..
satu kuah sup.. satu kuah tomyam..
pelik gak time amik udang, ketam, ayam tu nak mkn cmne.. hehehe..

 
 tgk tu.. gaya mak mertua mcm masak kat dapur je kan..

 Kesian Echa kena paksa bangun tido..
Kang dia lapar lak..

 kak ipar, kak ayien yg bg idea mkn kat sini..
dua2 mmg kaki steamboat..
rasanya dorg je yg beria2 mkn.. huhu..
ktorg dh stop.. dorg masih mkn lg..

Bersama hubby n Echa..

Nasib baik ada menu lain..

 Echa makan apa tu?

 Ni Echa puye..

Adik2 ipar, Eija dan Eira..

time ni dah stop aktiviti rebus2..

 Dessert.. ada ABC..
macam2 jenis air ada..

bergumbira sblm mak dan abah berangkat ke Tanah Suci 3 November 2010 ni..


Dh 2 jam lebih kat situ ktorg pun gerak balik.  Awal lg baru kol 8.00 mlm. Uptown pun xbukak lg. Kak Ayien dan adik2 ipar nak gi carrefour. Ktorg malas nk gi sbb xtau nk beli apa pun. Abah dan mak pun nak terus balik je. 

Pas antar mak dan abah, terpk lak nak gi tgk wayang citer Adele : Rise of The Mummy.. Tp kecewanya.. dh full lak.. Akhirnya, terpaksa la tgk Cuti-Cuti Cinta.. hehe.. lmbt lg kol 9.55 mlm.. layan Echa main games dulu la..
 Ehhh.. sape lak ni?
Cuba teka?
Siti Fazurina yg berlakon citer Dunia Anita dan Puteri tu.. Jumpe masa kt tmpt games..
Ktorg lama kat situ, dia pun lama gak..
nak kuar gi tgk wayang terus tegur nk amik gambar..
pas aku bergambar.. terus ramai yg amik gambar dgn dia.. hikkss..


Nak tgk movie Adele : Rise of The Mummy x kesampaian..
ramai lak yg tgk mlm ni..
esok2 jela ktorg tgk..

Layan jela cite ni..
lg sejam cite nak abis.. Echa dh boring.. ajak balik.. hehe..





























1 comment:

Mama Miraki said...

ayu...tekak kita sama....c.nab pun tak reti nak makan steamboat2 ni.....hehehhe...ada ke kita nak makan kat kedai kena masak sendiri yea...hehehehehehe.....