♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Sunday, September 26, 2010

Tgk Wayang.. MAGIKA..

Yahoo.. Hari Sabtu hari yang dinantikan.. Rasa lmbt sgt nk tnggu hari weekend ni. Ingat nk wat makan2 hari raya tapi mertuaku xde la pulak.. ada kursus di Putrajaya. Hari ni plan pagi2 nak pegi pasar nak beli stok. Dah sebulan lebih xmembeli barang mentah.. hehe.. sbb makan kat umah mak la..Lepas breakfast di Restoran Ros Fatimah, Setapak terus gi umah mak sbb adik iparku Emi nak balik Melaka nk jumpa anak sedara dia dulu.. Dh dtg sini lama la ktorg melepak leh siap masak tengahari lagi.. Alih2 xjd nak gi pasar.. esok masih ada lagi.. hehe.


Plan seterusnya nak gi tgk wayang citer Magika.. Memang dh lama tunggu citer ni. Dengan Echa pun dh banyak kali ckp nak gi tgk wayang. Kitaorg suka tgk kat TGV Wangsa Walk. Amik couple seat puye. Mmg selesa..  

Masa kt depan Wangsa Walk



Peace.. kitorg nak tgk MAGIKA.

Aduh.. perut pulak lapar.. nk gi makan si Echa dh nmpak games la pulak.. Gi la layan dia main dulu.. Arini bagi can Echa main puas2 yer sayang.. Papa pun sanggup xmakan nak bagi Echa happy..



Hmm.. Echa bukan reti main game motor race ni.



Benda ni pun jadila..





Echa terer tau main games ni..


Bestnya baring kat bola2 ni.. Mcm urut refleksologi yer Echa..

Pas dah puas main nak kejar tgk wayang lak.. tapi perut dh lapar giler ni.. Xsempat nk mkn lagipun kat Wangsa Walk ni tempat makan dia xberkenan di hati la.. Last2 no choice terpaksa la tapau makan kat restoren Popeye.. Burger dgn ayam goreng jela.. Popcorn pun wajib beli tau.. 


Okla citer Magika ni.. Citer filem muzikal terbitan KRU. Terpesona la tgk gambar2 dia yg cantik.. Artis2 top berlakon lak tu.. ada Ning Baizura, Ziana Zain, Vanida Imran, Pak Nil, Mawi dan ramai lagi.. Echa tgk siap nyanyi2 lagi.. Ktorg seronok tgk dia jela.. Langsung  tak berganjak pun.. Oh yer, dah ada iklan citer baru la. KRU gakla wat tajuk dia 'Hikayat Merong Mahawangsa'. Macam best je ala2 Pirates of Carribean gitu.. 


Dah abis tgk wayang.. nak balik la..


Macam biasa, sebelum balik Echa mesti jumpa kawan2 Echa dulu.. Ikan kat kolam ni lari kalau Echa datang sebab Echa akan taburkan daun2.. hehe



No comments: